V žádném jiném týmu jsem nezažil takovou partu, jaká je tady v Říčanech, říká hráč 3. kola Jiří Černý

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče 3. kola a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Říčanský gólman Jiří Černý se v rozhovoru rozpovídal o utkání se Zdicemi, atmosféře v kabině a nebo prozradil také to, co radí svému synovi, který začíná s fotbalem!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v hlasování o hráče kola. Za co jste si podle Vás od hlasujících vysloužil tento triumf?
Nejdříve moc děkuji, že jsem byl zvolen hráčem kola. Upřímně doufám, že jsem si to vysloužil za dobrý výkon v zápase, ale na druhou stranu, od toho tam my gólmani jsme, abychom tým podrželi.
V utkání proti Zdicím jste předvedl několik dobrých zákroků. Který byl podle Vás ten vůbec nejtěžší?
Asi v 80. minutě přišel centr z pravé strany a hostující hráč byl sám na malém vápně. Z první to nádherně trefil a já se štěstím vyrazil.
Se Zdicemi jste si nakonec body rozdělili. Byli jste s výsledkem spokojeni, nebo jste chtěli brát výhru?
S výsledkem jsme rozhodně spokojeni nebyli. Chtěli jsme brát tři body, jelikož předchozí zápasy se nám moc nepovedly.
V soutěži jste nováčkem. Jaký je to rozdíl oproti B třídě, ve které jste hráli minulý ročník?
Rozdíl je veliký. Fotbal se hraje ve větším tempu a týmy jsou taktičtější a zkušenější než v soutěži, kterou jsme hráli loňský rok.
Jaké jsou říčanské ambice co se týče konečného umístění v tabulce?
Náš tým je poskládán z borců, kteří hráli vyšší soutěže, a když bychom se scházeli na každý zápas úplně všichni, tak myslím, že bychom měli reálnou šanci rvát se o postup. Ale první rok v této soutěži nám bude stačit střed tabulky a další ročníky se uvidí.
Je nějaký soupeř, na kterého se Vy osobně extra těšíte?
Na každého soupeře, který s námi bude chtít hrát fotbal. Kdybych měl ale přímo poukázat na nějaké týmy, tak to bude nejspíš derby s Viktorkou Vestec. A taky se těším na Kladno.
S kým si v kabině rozumíte nejvíce a proč?
V kabině se bavím opravdu se všemi. V žádném jiném týmu jsem nezažil takovou partu, jaká je tady v Říčanech. Nejsme zde rozděleni do žádných skupinek, například na mladší a starší, ale jsme opravdu jedna velká parta. To byste musel vidět na vlastní oči, co se odehrává třeba po vyhraném zápase. A pro takové chvíle fotbal pořád hraju.
Jaké střely jsou pro Vás nejtěžší na chytání? Po zemi? Skákavé? Vysoké?
Tohle vám můžu prozradit až ukončím kariéru (směje se).
Jaká je Vaše fotbalová noční můra?
Pro každého gólmana je noční můra dostat opravdu špatný gól, který si pak člověk vyčítá a přemýšlí, jestli pro to nemohl udělat něco víc. Tohle je ale zkrátka úděl gólmanů. Když brankář udělá chybu, tak je to vidět, ale když útočník ztratí vepředu balón, tak se nic nestane. Mám syna, který začíná hrát fotbal a pořád mu říkám, ať hlavně neleze do brány (směje se).
Čemu se nejvíce věnujete ve volném čase?
Mým koníčkem a zároveň i prací je rybaření. V každém týmu, co jsem hrál, tak žádný trenér neměl pochopení pro rybaření. Až na našeho trenéra, pana Šaldu, který rybaření naprosto toleruje (dodává s úsměvem).
Tradiční otázka na závěr - bude pro Vás triumf v naší anketě znamenat nějaký příspěvek do klubové kasy?
To stoprocentně. Bery (David Bereš), spoluhráč a pokladník v jedné osobě, už něco naznačoval a připravoval mě na to, že to budu mít drahý (dodává s úsměvem).

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.