HISENSE Hráč kola JAN DOLEŽEL: Skalp žijící legendy Jindry Stehlíka beru jako jeden ze svých největších fotbalových úspěchů

V Hisense sestavě kola jste hlasovali pro ty nejlepší hráče ve 4. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím byl zvolen hráč SK Cézava, Jan Doležel. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Honzo, Honzo, pojďte k nám… I tak by mohl začít rozhovor s dvougólovým střelcem Honzou Doleželem, nicméně ti Honzo gratuluji k vítězství v anketě. V hlasování jsi předčil Filipa Sojku ze Svratky a kanonýra Jindru Stehlíka ze Sparty Brno. Potěšilo tě to?
Děkuji, určitě mě to potěšilo, v mém věku už se to nemusí mockrát opakovat, tak si to tímto rozhovorem trošku užiju. Skalp žijící legendy Jindry Stehlíka beru jako jeden ze svých největších fotbalových úspěchů. Jo a ještě bych rád podotknul, že jsem v hlasování rozdrtil i našeho brankáře Lukyna Sedláčka a mého kolegu z útoku Fildu Kříže, což je dané tím, že jsem fakt oblíben, nebo kluci uznali, že jsem opravdu starej a směřovaly hlasy na mě. Tak či tak, jim patří dík.
Sledoval jsi průběh hlasování? Kdo myslíš, že ti poslal nejvíce hlasů?
Hlasování nešlo nesledovat, jelikož na WhatsAppové skupině Cézavy byl průběh hlasování co hodinu aktualizován. Nejvíce v tomto byl určitě aktivní Fanda Furch a Rob Hájek, kteří na dva dny vyřadili z provozu celý Broker Consulting, kdy všichni ve firmě dostali rozkaz, aby si založili prémiový účet na vašem portálu a povinně museli hlasovat. A to včetně noci!
Kolik tě to bude v kabině stát nebo pro kluky připravíš nějaké dobré pohoštění? Už je to přece jen nějaký čas, kdy byl hráč kola z Rajhradic (nyní SK Cézava pozn. redakce).
Tady je to jasně dané, my v kabině na peníze nejsme, takže to určitě potěší žaludky celého týmu, včetně realizačního týmu. Bohužel jsme si do týmu dosadili kyseliny typu Dan Zajíček, takže to nebude sranda je nasytit. Budu asi muset zajet s Food Truckem do Blučiny i do Rajhradic a není jisté, jestli mi něco nesežerou po cestě i v Opatovicích. Tady bych jen podotknul, že z toho nemá radost moje skvělá manželka, která poslala nejvíce hlasů Filipu Sojkovi, protože se jí nechce chystat občerstvení.
Než přejdeme k zápasu, tak nám prozraď, jak se v létě proměnily Rajhradice a Cézava. Jak ke spojení došlo a co si od toho kluby slibovali?
Co se týká proměny klubu, tak nyní jsme Cézava a hlavní změna je, že Rajhradice se spojili s Blučinou. Toto propojení je důležité pro budoucnost, kdy bohužel doba je taková, že v obcích a dokonce i na menších městech, je prostě problém poskládat dorosteneckou kategorii a to dokonce i žákovskou. Od toho si tedy určitě slibujeme zkvalitnění mládeže, kdy tito kluci mohou zůstat v klubu a mohou být následně našimi nástupci v mužských kategoriích.
Došlo k velké obměně kádru?
Nezůstal tzv. kámen na kameni. Příprava byla krátká a jména některých jsem si zapamatoval až po prvním mistrovském utkání. Zatím nechci nic zakřiknout, ale parta jsme dobrá, kádr jak áčka, tak béčka je široký, což jsme dozajisté ukázali i na stmelovačce, kdy jsme obsadili snad všechny hody v okolí včetně diskoték v Brně na což určitě rád vzpomíná Tudor Nicorean, který semnou protančil dvoje střevíce.
Nyní už k zápasu, o víkendu jste porazili Bosonohy na jejich hřišti 4:1. Jak by jsi zhodnotil utkání?
Podařil se nám vstřelit rychlý gól, což nás mělo uklidnit, ale stal se opak. Po utkání jsem si myslel, že nás snad domácí mačkali celý poločas, ale když jsem viděl video, tak to nebylo tak hrozné, nicméně si vytvořili několik závarů v našem vápně, bylo tam hodně standardních situací. Poločas jsme přečkali a vstřelili druhý gól na začátku druhého, což nás uklidnilo a poté si myslím, že už bylo na hřišti více méně jedno mužstvo.
Ty sám jsi vstřelil v utkání dvě branky. Můžeš nám situace popsat?
Filda Kříž mi to v první minutě z rohu posadil na hlavu, ve mně se probudila hlavičková obluda a bylo to 1:0. Druhý gól mi opět nachystal Fanas, kdy mi to ze středu posunul doleva, já si to vzal do vápna a jelikož už jsem neměl tolik sil, tak jsem to narval bodlem na přední tyč. Kdybych to netrefil, tak bych si za to bodlo dal dřepy, které za to dávám jako trest žákům, které v klubu vedu.
Po dvou remízách přišla právě tato výhra, je to určitě pro celý klub velké povzbuzení, že?
Tak určitě, ono už bylo i povzbuzení to, že i když jsme na Svratce dostali v 86. minutě, tak jsme ještě v nastavení vyrovnali. Zatím se sehráváme a každý bod se počítá. Nicméně zakřičet si po utkání je vždy nejvíc, takže jsme za tuto výhru určitě rádi.
Příští zápas přivítáte Boskovice, což je jeden z favoritů na celkové vítězství v soutěži. Co od zápasu čekáš?
Známe obrovskou kvalitu Boskovic, ale do zápasu jdeme s tím, že chceme nechat všechny body doma. Každý z nás bude muset předvést kvalitní výkon a pak máme určitě šanci. Samozřejmě nás trenér David Kříž opět fantasticky připraví na toto nelehké utkání.
Honza a jeho výběr z kabiny Cézavy:
Největší kliďas týmu?
Samozřejmě Martin Urbánek, toho hlavně na hřišti nic nevyvede z míry. Vždy se soustředí pouze na sebe a na svůj výkon.
Největší srdcař?
Tom Kouřil, ten borec má snad dvoje plíce a i když je o hlavu větší jak kýbl, tak je snad v každém souboji silnější a do všeho vleze.
Nejlepší bavič v týmu?
Misho Khmyl, on ještě neumí česky, tak je to celkem prdel. Navíc si to určitě nepřečte, tak mi nebude mít co říct.
Nejrychlejší hráč?
Víťa Surmach, ten když za to vezme, tak by s ním měl problém i Usain Bolt v nejlepších letech.
Nejpomalejší hráč?
Vzhledem k věku a vzhledem k tomu, že to určitě čtou všichni stopeři v kraji, tak dám sebe a uvidíme, jestli mě hned v neděli Jirka Fadrný podcení, když teď ví, jak jsem věkem zpomalil.
Hráč s nejtvrdší střelou?
Na tréninku určitě Simon Vantuch, což potvrdí jak Sedlo, tak i Tom Fiala, Tom Šebela i Zdenál Fiala. Už se všichni těšíme, až to ukáže v zápase a náš správce Mara Kubeš bude muset šít sítě, tak jako každé úterý a pátek. No a ještě vlastně Filda Rauš, ten má tak velký nohy, že když se do toho opře, tak je to jak kop od koňa.
Hráč s nejhorší střelou?
Těžká otázka, ale jeden z mála co nezazněl v tomto rozhovoru a ještě jsem ho neviděl na půlce soupeře, tak dám Jirku Broskvu.
Kdo z kabiny nejvíc vypije a kdo nejméně vydrží?
Už mu tím asi v kariéře nijak nezavařím, jelikož je stejně jako já na jejím konci, tak dám Honzu Štreita, ten letos vypil víc piv, než naběhal kilometrů, což ale úplně shodilo jeho druhou vlastnost, že nejméně vydrží. Nejméně tedy vydrží Adam Řezníček, protože měl nedávno 18-té narozeniny a ještě neměl prostor tu vytrvalost natrénovat.
Jak se ti líbí nově zařazené příspěvky, které zahrnují zasedání disciplinární komise a tedy přečiny hříšníků. Případně je něco co by hráči ještě uvítali?
Ta disciplinárka je dobrý nápad, jelikož jsme včetně poháru letos už stihnuli tři červený a to jmenovitě Serhii Madiar, Vasyl Hereh a Síma Vantuch. Takže i v těchto článcích se Cézava dost zmiňuje a po každém zápase má náš vedoucí mužstva Alda Martínek co žehlit u rozhodčích. Já myslím, že informace z vašeho portálu jsou dostatečné, za což patří dík v této soutěži hlavně tobě, protože ty tomu musíš dát tolik času, že ani nemůžeš mít partnerku, když kromě práce máš beztak čas jen na toto. Závěrem bych rád poděkoval za podporu a všem jmenovaným, včetně manažera Lukyna Bartla bych rád vzkázal, že se těším na občerstvení i od nich, jelikož je pravidlem, kdo se objeví v článku, tak taky něco donese.
Děkujeme za rozhovor, v Cézavě to vypadá na pěknou hostinu.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.