Ladislav Zápotočný - Obstojně bych zvládl i pozici stopera

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 3. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k výhře o hráče kola. Jak jste byl spokojen se svým výkonem proti Jindřichovu?
Děkuji, cením si všech hlasů, které mi přišly. Pocit z výkonu je rozpačitý, v zápase jsem se cítil poměrně dobře, bohužel chyběly góly a vítezství, což vždycky mrzí.
Našel byste na něm nějakou kaňkou?
Určitě neproměněné šance z mé strany, byly tam situace, které se daly vyhodnotit a provést lépe.
Co bylo v zápase klíčovým, že jste si z výjezdu do Jindřichova nepřivezli žádný bod?
Proměňování šancí, myslím si, že jich v zápase bylo dost na to urvat vítězství pro nás.
Čím vás soupeř zaskočil? Co vám dělalo na jejich hře největší problémy?
V této soutěži neznáme prakticky žádného soupeře, takže bych úplně nemluvil o zaskočení. Soupeř hrál hodně silový a fyzicky náročný fotbal. Bylo vidět, že na jejich malém hřišti jim tato hra vyhovuje. Ve druhé půli začalo poměrně intenzivně pršet, což jejich hře ještě pomohlo a nám to ztěžovalo kombinační hru.
Zkuste se ještě vrátit k sobotnímu zápasu. Jaký byl jeho průběh?
My jsme se snažili od začátku zápasu kombinací dostávat do šancí, soupeř naopak velmi často nakopával míče na vysokého útočníka. Domácí dali branku po autovém vhazování u našeho vápna, kdy střela zpoza šestnáctky byla skryta za několik hráčů, a tudíž velmi obtížně chytatelná. Poté bych řekl, že jsme měli několik 100% šancí, které měli skončit brankou, byla tam standardní situace, která proletěla těsně kolem tyče a poté 2 samostatné úniky na brankáře. Druhou půlku se soupeř zatáhl, ale přesto bych řekl, že jsme si vytvářeli šance. Na soupeři bylo vidět, že jim již dochází síly, bohužel jsme nebyli schopni toho využít. Na konci zápasu nám nebyla uznána branka pro ofsajd.
Trenéra Matyáška naštvaly dva okamžiky na závěr zápasu. V jednom jste vsítil branku, která nebyla uznaná. Ve druhém vám byl odmáván ofsajd, když jste se řítil do brejku. Zkuste se k těmto okamžikům zpětně vrátit a popsat. Jak je vidíte zpětně po čtyřech dnech?
První situace vznikla při dlouhém křížném centru od našeho kapitána Šmídy, šel jsem do hlavičkového souboje s domácím stoperem i brankářem a souboj vyhrál, poté jsem se otočil směrem k naší lavičce a jen periferně viděl, jak pomezní zvedá praporek. Druhá situace vyplynula z přečíslení, kdy mi Tobiáš Folwarczný dával míč do šestnáctky, kdy přede mnou byl již jen brankář a zase šel praporek nahoru. Tyto rozhodnutí nás v tu chvíli hodně naštvaly, domnívám se, že se muselo jednat o velmi hraniční situace. Nicméně stačilo v celém zápase proměnit nějaké šance, kterých jsme měli dost, a nemusely se nějaké ofsajdy vůbec řešit.
V zimě jste přestoupil z Třebovic do Velké Polomi. Co vás k tomuto kroku vedlo? Sledujete osud svého bývalého klubu? Proč myslíte, že spadl? Má šanci se hned vrátit zpět?
K přestupu mě vedl rozdílný přístup k tréninkům a vidina hrát o postupové příčky. Musím říct, že se mi v Polomi hodně zalíbilo a kluci mě perfektně přijali a sedli jsme si. Třebovice sleduji, co se týká výsledků. V Ostravské městské soutěži týmy neznám, takže si netroufnu tipovat, zda se jim to podaří, každopádně jim ale přeji, aby postup vykopaly.
Popište našim čtenářům svou kariéru. Který mi kluby jste prošel? A kde se vám líbilo nejvíc?
Fotbal jsem začínal v rodných Hodějicích, následně jsem se přesunul do Rousínova, poté už následovala Ostravská štace v Třebovicích a momentálně jsem ve Velké Polomi.
Koukám, že pocházíte z Jižní Moravy od Brněnska. Který vítr vás zavál sem do našeho Kraje? Plánujete zde zůstat do budoucna, nebo zde kořeny zapustit nechcete?
Studoval jsem v Ostravě na Vysoké škole Báňské a poté jsem se rozhodl zde zůstat a najít si zde i práci, takže momentálně nepřemýšlím nad změnou.
Jak vy sám byste se popsal jako fotbalista. Jaké jsou vaše přednosti, vaše slabiny, na jakém postu se vám hraje nejlépe apod.?
Nejlépe se mi hraje pozice hrotového, případně podhrotového hráče, myslím si, že mám dobré čtení hry a přehled na hřišti, řešení finální fáze v pokutovém území a střelba. Myslím si, že zlepšit lze určitě pohyb bez míče a pohyb při obranné fázi.
Jste útočník. Baví vás hrát na tomto postu? Kdybyste nebyl útočník, kde byste chtěl hrát?
Pozice útočníka mě velmi baví, rád se dostávám do hlavičkových soubojů a k řešení situací ve finální třetině hřiště. Zkusil jsem si asi všechny posty na hřišti a myslím, že bych zvládl obstojně pozici stopera.
Jak jsou vaše záliby a co děláte ve svém volném čase?
Moje záliby jsou převážně sporty. Než jsem se začal věnovat fotbalu, hrával jsem tenis, takže občas si zajdu ještě zahrát. Jinak k fotbalu doplňuji ještě futsal a dříve jsem hrál i malý fotbal.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.