Tobiáš Folwarczny - Chtěl bych zapracovat na defezivní činnosti

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 2. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k výhře o hráče kola. Věděl jste o své nominaci a sledoval jste hlasování?
Velice si vážím této výhry. Vše se seběhlo hrozně rychle, tudíž o nominaci a hlasování jsem neměl ponětí. Následná výhra mě potěšila dvakrát více.
Jak vy sám jste byl spokojen se svým výkonem? Našel byste na něm nějakou mouchu?
Se svým výkonem jsem celkem spokojen, ukázalo se, že veškerá dřina na trénincích se vyplatila. Ale stále jsem mladý a je třeba se výkonnostně posouvat dále.
Tým v sobotu vysoko porazil Zlatníky? Co bylo podle vás klíčové, že jste na trávníku dominovali?
Nejdůležitější jsou 3 body a jsem rád, že se to podařilo. Ze začátku bylo utkání vyrovnané ale, soupeř postupně fyzicky odpadal. Takže podle mě klíč k této výhře spočíval v pečlivé přípravě.
S jakými taktickými pokyny vás trenér Matyášek na trávník poslal? A co vám řekl po zápase?
Pan trenér Matyášek tým před zápasem dobře namotivoval a já jsem rád za jeho důvěru být od prvních minut na hřišti. Konkrétní taktické pokyny mi nedal, sdělil mi, abych se hlavně soustředil na defenzivu, která je mým slabším článkem.
V samotném zápase jste vsítil dvě branky. Zkuste našim čtenářům popsat, jakým způsobem jste jich docílil?
První gól padl po autovém vhazování poblíž „šestnáctky“, kdy jsem si přebral míč, navedl ho na levou nohu a poslal do „šibenice“ k bližší tyči. Druhý gól jsem vstřelil po rohovém kopu. Míč se ke mně odrazil a po zpracování jsem ho z voleje kopnul kolem dvou stojících protihráčů do brány.
Před sezónou jste byli přeřazeni z ostravské skupiny do opavsko-bruntálské. Co jste na tuto změnu říkal? A myslíte si, že je to změna lepšímu?
Tato změna mě překvapila, avšak na to nemám určitý názor.
Jaké vidíte pozitivní znaky této změny a naopak co myslíte, že bude spíše negativní?
Je mi jedno proti komu hraju, ale jako negativum beru některé daleké dojíždění na venkovní zápasy.
Ambice vašeho týmu jsou jaké? Koho považujete za favority soutěže?
Konkrétní ambice jsme si neřekli, budeme se snažit nasbírat co nejvíce bodů a uvidíme, co z toho vyplyne. Ostatní týmy moc neznám, takže si nedovolím odhadnout favorita soutěže.
Jaké byla letní přestávka? Jak jste si jí užil a jak jste se udržoval ve formě?
Letní přestávka byla krátká. Měli jsme pauzu cca 2 týdny, ale i tak jsem si stihl odpočinout. Formu jsem si udržoval díky každodenním sportovním aktivitám s přáteli.
Jak byste charakterizoval Velkou Polom jako tým? Jaký herní styl byste rádi praktikovali?
Máme mladý tým a atmosféra v kabině je přátelská. Rádi bychom hráli ofenzivní fotbal.
Představte čtenářům teď sebe jako fotbalistu. Jaké jsou vaše silné stránky, jaké slabé? Kterými týmy jste zatím prošel? Kde se vám nejvíce líbilo? A čeho byste chtěl ve fotbale dosáhnout?
Sám sebe bych popsal jako technického hráče. Mezi mé silné stránky patří finální přihrávky, držení balónu, střelba ze střední vzdálenosti a obecné čtení hry. Má slabá stránka je defenziva, jak jsem již zmínil. Mé první fotbalové krůčky začaly v Budišovicích, odkud pocházím. Dále jsem strávil několik let v Pusté Polomi, odkud jsem přestoupil do Hlučína. V Hlučíně jsem hrál 2 roky a po delším zranění jsem přestoupil do Velké Polomi, kde se cítím nejlépe. Chci se nadále zlepšovat, nejdůležitější ale je, abych si fotbal užíval.
Jaké jsou vaše koníčky? A co děláte ve svém volném čase?
Mezi mé záliby mimo fotbal patří tenis, stolní tenis, nohejbal a další… Svůj volný čas trávím s přítelkyní, rodinou a přáteli. Rád se koukám na fotbalové zápasy a jiné sporty.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.