ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 7.kolo Plzeňský | Plzeň - Jih | III. třída , 2015-2016

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 7. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Kdy jste začínal s fotbalem a v jakých týmech jste doposud působil?
Začínal jsem přibližně ve svých 10- ti letech. Převážnou část svojí kariéry jsem strávil ve Střížovicích. Za dorost jsem si zakopal i za týmy Nezbavětice a Přeštice. Za muže jsem hrál krom Střížovic za Přeštice, Vochov a Štěnovice.
Jak jste se dozvěděl o své nominaci na Hráče kola?
V minulém kole jsem skončil na třetím místě. Díky tomu jsem zjistil, že něco takového vůbec existuje. Dostal jsem SMS od kamarádů a věděl jsem, že jsem v nominaci.
Proč si myslíte, že jste se stal Hráčem kola?
Sám vůbec nevím. Jestli je to tím, že se nám daří poslední dobou? Většinou od nás, co jsem koukal, byl poslední kola někdo nominovaný. Možná je to tím, že jsem jako obránce vstřelil branku. Poslední dobou se nám daří góly dávat a téměř nedostávat.
Jak se pro vás vyvíjel víkendový zápas?
Měli jsme herní převahu. Dolní Lukavice měla oproti tomu nebezpečné protiútoky. Byli nebezpeční ze standardních situacích, především z rohů, protože měli hodně vysokých hráčů. Po úvodním poločase jsme museli dotahovat, jelikož jsem prohrávali a navíc nám poslali gól do šatny. Měli jsme převahu a nespočet šancí, ale nedovedli jsme je proměnit. Nebyli jsme schopní dát gól ani z vápna. Pak nás spasila penalta a bylo vyrovnáno. Ten bonusový bod byl díky našemu gólmanovi.
Jaké jsou vaše osobní cíle a ambice do budoucna?
Já už žádné ambice nemám. Je mi 34 let a tohle už je všechno za mnou. Teď se snažím předat zkušenosti našim dorostencům. Jsme na nich závislí, jelikož bez nich nedáme dohromady 11 hráčů. Rád bych vychoval svého nástupce a pokusit se poprat o postup do okresního přeboru by nebylo špatné, ale možná na to ještě nejsme zralí. Vloni jsme z něj sestoupili a zahrát si znovu okres by bylo hezké.
Byl jste vždy obráncem?
U mě platí, že s věkem se posouvám dozadu. Většinou jsem byl defenzivní záložník, ale poslední roky jsem převážně stoper.
Byl pro vás obtížný přechod ze zálohy do obrany?
Jistý přechod tam byl. Musel jsem si zvyknout, že nemůžu jít tolik dopředu, jelikož jsem poslední před gólmanem a za mnou už nikdo není. Na záloze jsem se vždy cítil nejlépe. Ale vše je jen o zvyku a na svojí roli jsem si zvykl.
Jaké jsou cíle vašeho týmu pro tuto sezónu?
Umístit se do 5. místa. Nejdříve jsme si říkali že chceme být v té první polovině, ale nyní máme vyšší cíle. Máme na to. Kdyby byla možnost hrát baráž, tak by to bylo fajn, ale tu si letos ještě nejspíš nezahrajeme. V Chotěšově jsem si připadal jak v úplně jiné soutěži. Chotěšov a Hradec jsou velmi silní.
Vzpomenete si na váš první případně nejvýznamější gól?
Těch bylo vícero. Při postupu do okresního přeboru se Střížovicemi jsme s bratrem dávali góly. Tak asi ty. V dorostu těch branek bylo hodně. V současné době se prosadím buď střelou z dálky případně z přímého kopu nebo penalty.
Co považujete za váš největší úspěch?
Pro mě nejvýznamnější byl postup se Střížovicemi do okresního přeboru přes Soběkury. Na to nejvíce vzpomínám. Jinak největším úspěchem bylo druhé místo v Přešticích v krajské soutěži s dorostem a za muže ve Štenovicích, kde jsme hráli o krajskou A třídu, ale já si bohužel 5 zápasů před koncem soutěže přetrhl vaz v koleni
Kterému profesionálnímu týmu nebo hráči vy osobně fandíte?
Z těch českých to je Viktoria Plzeň. V zahraničí Manchesteru United. Z hráčů teď vyloženě nikomu extra nefandím, ale dříve to byl Eric Cantona a David Beckham.
Moc děkuji za rozhovor a přeji mnoho dalších, nejen fotbalových úspěchů.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.