Bylo to nejtěžší rozhodnutí v historii Baníku, ale do kraje se půjdeme porvat, říká odhodlaně Leoš Klik

Do posledního zápasu sezony dostal od kouče Leoš Klik důvěru hned od začátku a ukázal, že to byla dobrá volba. Na levém kraji obrany přes něj málokdo prošel, v soubojích si počínal důrazně a spolu se svými kolegy se mohl těšit nejen z vítězství, ale také z čistého konta. Nebo z nominace do sestavy kola, kterou na základě diváckého hlasování ovládl a s hráčem kola přinášíme nyní tradiční rozhovor!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Za výkon v posledním kole s Kněževsí ses dostal do sestavy kola, kterou jsi následně ovládl. Byla nominace očekávaná?
Nominaci jsem rozhodně neočekával, vítězství v anketě už vůbec ne. Za to patří dík hlavně klukům, kteří mi to tam naklikali (smích).
Co tě bude stát zisk ocenění hráče kola do kabiny?
Po letní pauze si na to nejspíš už nikdo nevzpomene a kdyby ano, tak dám do placu nějaký (ne)alkoholický osvěžující nápoj.
Jak bys po ukončení sezóny zhodnotil uplynulý ročník? Panuje s ním spokojenost nebo chybí trofej z poháru?
Sezónu nemůžu hodnotit jinak než velmi pozitivně. V soutěži jsme s velkým náskokem zvítězili, dostali jsme suverénně nejméně gólů, nejvíce jich nastříleli, v tabulce střelců máme vítěze a celkem čtyři hráče s 10+ góly, což je skvělé. Jedinou kaňkou na průběhu soutěže jsou podzimní zápasy na Tatranu, kde jsme o dva góly vedli, ale nakonec jsme nepřivezli ani bod a zápas v Jesenici, kde jsme se vůbec nedostali do zápasu a rovněž jsme odjeli poraženi. Tatran byl bohužel naším katem i v poháru, když jsme v posledních minutách vedli opět o dva góly a nakonec jsme vypadli na penalty. To nás dost mrzí, protože někteří z nás již v minulosti okresní double získali a bylo by skvělé pokusit se opět o obě trofeje. Takhle jsme zažili atmosféru finálového zápasu jen jako diváci a musím říct, že to, co předvedli Luženští jak na hřišti, tak na tribuně, bylo parádní. Vítězství jim moc přeji a ještě jednou gratuluji.
Jak probíhala v kádru mistrovského Baníku dokopná, byla to velká divočina? Práskneš na své spoluhráče, kdo odpadl jako první a kdo přišel domů se svítáním?
Dokopná proběhla poklidně, se zaměřením na to, abychom nerušili naše nezúčastněné spoluobčany (smích). Vzhledem k tomu, že se současně zapíjel i Bačův konec kariéry aktivního hráče, tak se pár litrů zelené a hektolitrů piva vypilo. Co se vytrvalosti kluků týká, tady nemůžu nikoho vypíchnout, protože stejně jako fotbal je i dokopná kolektivní záležitost a do obojího je potřeba dát všechno (smích).
Kdo byl podle tebe hráčem sezóny v kádru Lubné?
Jednoznačně Adam Trejbal. Vždycky to byl skvělý fotbalista silný na míči. Nevím, jak to dělá, ale každým rokem má navíc lepší a lepší fyzičku. Je to s Denisem Vopatem základ naší střední zálohy a v každém zápasu je ho plné hřiště.
Nemůžu se tě nezeptat - půjdete do I.B třídy?
Dlouho jsme toto rozhodnutí zvažovali, jak mezi hráči, tak ve výboru a bylo to nejtěžší rozhodnutí v historii Baníku. Většina z nás má již z minulého působení v I.B třídě nějaké zkušenosti a v kabině byly na postup různé názory. Navíc víme, že vzhledem k reorganizaci soutěže to nebude nic jednoduchého. Nakonec jsme postup akceptovali a jak říká Adam Trejbal, půjdeme se do kraje porvat.
Jak se vůbec daří lubenské hospůdce na hřišti?
Klubovna na hřišti bývá otevřená během tréninků a domácích zápasů. Vzhledem k dost slušné návštěvě na zápasech a díky tomu slušnému počtu vytočených sudů a ogrilovaných klobás se jí daří dobře.
V Lubné hraješ již několik sezon. Budeš oblékat dres Baníku i v následujícím ročníku?
Počítám s tím i příští sezónu. Kromě drobného odskočení do Senomat jsem v Lubné celý život a už na tom nehodlám nic moc měnit, mám Baník rád.
Máš před zápasem nějaký rituál?
Rituál žádný nemám.
Sleduješ aktuálně probíhající Mistrovství Evropy hrané v Německu? Co zatím říkáš na odehrané zápasy a jak bys zhodnotil výkon našeho nároďáku s Portugalskem? (rozhovor zveřejněn po remizovém utkání s Gruzií, pozn. red.)
Zatím jsem z EURA viděl jen zápas naší repre s Portugalskem. Na jiné zápasy zatím nebyl čas. Asi jsme nikdo nečekal, že budeme Portugalce nějak honit po hřišti, ale i tak byli naši hodně zatažení a většinu zápasu se jen odkopávalo. Padl šťastný gól z celkem pěkné střely, smolný gól jsme dostali a nic víc k tomu říct asi nejde. Fotbalově jsme si body za předvedenou hru nezasloužili, ale jako českého fanouška mě mrzí, že jsme alespoň ten jeden cenný bod neurvali.
Jaké šance dáváš na EURU našemu nároďáku?
Postup ze skupiny by byl skvělý výsledek, ale popravdě tomu moc nevěřím.
OTÁZKA Z KABINY: Přinesl jsi jako zastupitel obce na zastupitelstvo ukázat pohár? A schválí obec odměnu?
Zastupitelstvo jsme zatím neměli, ale pana starostu jsme s pohárem již osobně seznámili v průběhu oslav na dokopné. Samozřejmě, těm co si to zasloužili již byly mimořádné odměny vyplaceny (smích).

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.