T. Blažek: Jsem rád za restart kopané v Borové v letošním roce

Z hlasování o hráče 14. kola vzešel vítěz opět z Havl. Borové. Zkušený harcovník Tomáš Blažek je hostem dalšího rozhovoru.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Tomáši, přibliž nám své fotbalové začátky?
Jsem odchovancem H.Borové. Když jsem začínal, hrávalo se u nás ještě na škváře....býval jsem brankářem, v dorostu jsem se ale přesunul do Ždírce a poté do Chotěboře, hrával jsem poté jako hráč v poli.......
A i nadále jsi pak působil na havlíčkobrodsku?
Ano, působil jsem také v nedaleké Přibyslavi, rád vzpomínám i na šestileté působení ve Světlé nad Sázavou, povedené to bylo i ve Ždírci, kam jsem se vrátil jako dospělý.
Takže jsi nezažil zlatou éru borovské kopané?
Celou jsem jí nezažil, vrátil jsem se a zažil až postup z B. třídy do A. třídy. Bohužel, pak nám odešli někteří hráči např. do Ždírce a bylo to pro nás velké sousto. Tým se postupně propadal níže....
Takže obavy po sestupu do okresního přeboru v Borové byly?
Musím říci, že jsem velmi rád, že si vzal trenéřinu do rukou Karel Tonar, má sice starší metody, ale zažíváme jakýsi restart. Před nedávnem jsem přemluvil i svého velkého kamaráda R. Provazníka, vloni jsme spolu hráli v B týmu, ale letos jsme znovu v A týmu...a doufám, že jsme také přispěli ke zlepšení..
Jak jsme se dozvěděli v minulých rozhovorech, hodně dobře funguje spolupráce mezi muži a mládeží, že?
Ano, restart tu zažívá i mládež. Doplňujeme pravidelně dorostenci a my starší jsme jim snad platní a vše do sebe zapadá....
Když už jsme u té mládeže, ty působíš také jako trenér, že?
Ano, vedu mladší přípravku. Nepovažuji se za nějakého velkého trenéra, ale snažím se to dělat na maximum, za přípravku hraje i moje dcera a hlavně mám radost z té bezprostřední radosti dětí. To mě hodně naplňuje.
Na závěr se ještě optám na zápas s H.Brodem, ve kterém jsi byl zvolen hráčem kola....
Vrátil jsem se teď po zranění a na utkání jsem se těšil. V Brodě znám hodně hráčů a mnozí jsou stejného věku jako já...takže jsem nemusel dohánět nějaké mladíky :-). Zápas se mi povedl, stejně jako našemu mužstvu. Takže utkání hodnotím hodně pozitivně.
V minulých rozhovorech bylo časté téma posun týmu o soutěž výše...
Ano, chceme časem výše. Věřím, že se nám to v brzké době povede, nijak na to netlačíme, ale nakročeno si myslím, že mít budeme.
Díky za rozhovor a přeji hodně úspěchů.
Také děkuji.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.