Takovou atmosféru jako ve finále poháru jsem na hřišti snad ještě nezažil, říká Antonín Chrástek

Na hřišti ve Mšeckých Žehrovicích měl plno práce, ale těžký zápas odehrál velmi solidně. Na prstech jedné ruky bychom spočítali, v kolika soubojích byl soupeř úspěšnější. Na luženském vítězství měl náš hráč kola velký podíl. Nejen vítězství v anketě o hráče kola, ale také vítězství ve finále okresního poháru! Tím vším se může Antoních Chrástek aktuálně chlubit. S hráčem kola přinášíme tradiční rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Za výkon proti Mšeckým Žehrovicím jste se dostal do sestavy kola, kterou jste následně ovládl. Byla nominace očekávaná?
Nominaci na hráče kola jsem nečekal, protože v tom zápase hráli všichni výborně. Hlavně dva střídající dorostenci Jarda Reger a Vojta Pospíšil, kteří nám hodně pomohli svou bojovností. Samozřejmě musím pochválit za výkon celý tým.
Co Vás bude stát zisk ocenění hráče kola do kabiny?
To uvidím na dokopný (směje se).
Máte za sebou úspěšné zvládnuté finále okresního poháru. Jak náročný zápas to pro Vás osobně byl?
Finále poháru jsme vyhráli na penalty, ale důležité je, že jsme vyhráli. Pro mě osobně byl zápas dost náročný. Tak moc jsem se těšil, byl jsem naprosto připraven, ale v den utkání jsem se už od rána necítil úplně nejlépe, takže se svým výkonem moc spokojený nejsem. Ale proto tam mám skvělé spoluhráče, kteří my v tom pomohli.
Jak jste se na finálový zápas vůbec připravovali, byla příprava rozdílná od jiných zápasů?
Příprava na finále byla stejná jako na ostatní zápasy.
Trénovali jste penalty, na které nakonec došlo?
Penalty jsme netrénovali. Prostě jsme měli silnější nervy, gólmana a taky štěstí.
Ve finále hnal Lužnou za vítězstvím početný a hlavně hlasitý kotel, o domácí prostředí tak bylo postaráno. Jak se Vám hrálo na hlavním hřišti rakovnického SK?
Atmosféra byla úžasná! Všem fanouškům, kteří nám fandili a hnali nás kupředu, hrozně moc děkuji a děkujeme. Takovou atmosféru jsem snad na hřišti jako hráč nezažil. A hřiště? To bylo fantastické! Na takovém pažitu se vám v okrese často nepodaří hrát.
A teď ta hlavní a poslední otázka k finále. Jaké byly oslavy a v kolik jste dorazil domů?
Oslavy po finále? Já myslím, že zase tak velké nebyly. Bylo to v týdnu a většina z nás musela ráno do práce, takže to teprve pořádně oslavíme na dokopný (směje se).
Lužná po nepovedeném podzimu zažívá snové jaro. V tabulce vidíme Spartu na krásném 4. místě a pokud se zadaří, můžete ještě o jednu pozici poskočit. Jak velký vliv má na luženský vzestup nový trenér Josef Andrlík?
Jarní sezona se nám hodně povedla, a kdybychom měli občas trochu více toho fotbalového štěstí, mohlo to být ještě mnohem lepší. Třeba v zápase na Tatranu nebo v Lubné. Příchod nového trenéra nás i naší hru hodně ovlivnil, pač Josef Andrlík je skvělý trenér, skvělý člověk a hlavně velký článek do naší party. Samozřejmě, že bývalý trenér Adam Špička byl taky skvělý.
V Lužné patříte k těm starším hráčům. Cítíte se na hřišti nebo v kabině také jako mentor nebo si nepřipouštíte věkový rozdíl s mladšími spoluhráči a po jejich boku mládnete?
V kabině se necítím jako mentor, ani jako starší, právě naopak. S mladýma se cítím mnohem mladší, jsme si všichni rovní a věk nehraje roli.
Máte před zápasem nějaký rituál?
Se všemi spoluhráči a s trenérem si plácnout a zatleskat si.
Na jaký moment nebo období ve své fotbalové kariéře vzpomínáte nejraději a na co byste nejradši zapomněl?
Rád vzpomínám na celou svou kariéru a to, co bylo špatné, na to člověk nemůže myslet. Doufám, že si ještě pár fotbalových let užiju jako hráč. Třeba jako náš neúnavný veterán Radek Pokorný (směje se).
Blíží se Mistrovství Evropy v kopané. Jaké šance dáváte našemu nároďáku, koho vidíte jako černého koně turnaje a kdo šampionát podle Vás vyhraje?
Vůbec netuším, jaké šance má náš nároďák. Samozřejmě, že jako Čech bych si přál ten pohár a aby se hráčům dařilo. Černým koněm je pro mě Albánie, líbí se mi jejich hra a bojovnost. O vítěze se popere Francie, Portugalsko, Španělsko a doufám, že i Česko.

Autor: Redakce Rakovník

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.