Martin Kříž - Po špatném začátku se začínáme zvedat

Hráčem devátého kola jste zvolili Martina Kříže z Cerekvice. Za sebou má poměrně bohatou kariéru, která však zdaleka není u konce a určitě ho ještě mnoho čeká. Podívejte se na to, co mi Martin Kříž prozradil!

 

Poslední zápas Martina Kříže : Cerekvice - Choltice

 

Sledujte náš kraj i na Facebooku! Fotbalunas.cz Pardubický kraj

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dobrý den, ještě jednou bych vám chtěl pogratulovat k výhře v naší anketě a rovnou se zeptám, věděl jste o své nominaci?
Děkuji za gratulaci a určitě jsem o nominaci věděl, protože váš web sleduji, takže o nominaci jsem se dozvěděl sám. O výhře mně informovala přítelkyně.
Vraťme se k vašemu utkání s Cholticemi, jak ho teď zpětně vidíte?
Soupeř k nám nepřijel bránit a líbilo se mi, že si přijeli zahrát fotbal. Míče nenakopávali a opravdu šlo vidět, že chtějí hrát kvalitní fotbal. My jsme měli více štěstí než Choltice a díky němu jsme utkání zvládli. Marek Hovorka nám zachránil tři body svým, asi životním gólem, když trefil šibenici z pětatřiceti metrů.
V tomto utkání padl i vlastní gól, jak tuto situaci vidíte?
Rozhodčí pustil souboj našeho gólmana s hráčem hostů, mohl to i nemusel písknout. Martin Kusý si šel při rohu pro míč a dostal se do souboje s jejich hráčem, po kterém i s míčem spadl za brankovou čáru.
V Cerekvici působíte poměrně krátkou dobu, jak na vás soutěž působí?
Jelikož znám i druhou skupinu B. třídy, tak musím říct, že ta naše je o dost kvalitnější nebo spíše vyrovnanější. Je to asi tím, že všechny týmy jsou v okolí Pardubic a Chrudimi, když se někdo nechytne tam, tak jde do nějaké nižší soutěže.
Cerekvice neměla moc dobrý vstup do sezóny, čím to bylo způsobeno?
Ze začátku sezóny jsme neměli moc štěstí a hlavně nám chyběl trenér, proto nás musel trénovat hráč z pole a to hlavně z hlediska zápasů není úplně ono. Přeci jenom trenér vidí celé utkání z lavičky mnohdy lépe než my na hřišti. Po příchodu trenéra Najmana se naše hra začala zlepšovat a doufám, že se bude zlepšovat i nadále.
V příštím kole zavítáte na hřiště Proseče, jak vidíte toto utkání?
Určitě to nebude lehké, jsou druzí v tabulce a celkově se jim daří. Já osobně jsem tam nikdy nehrál, pouze jsem slyšel, že v Proseči mají menší hřiště, takže by to měl být spíše takový „soubojový“ fotbal. Určitě tam nejedeme s poraženeckou náladou a chceme se poprat o tři body.
Kdy jste začínal s fotbalem a kterými kluby jste prošel, než jste se dostal do Cerekvice?
Začínal jsem ve čtyřech letech v Českých Heřmanicích, kde jsem hrál za elévy. Byl jsem tam jedním z nejlepších, tak jsem se dostal do Chocně, kde jsem hrál v mladších žácích a půl roku ve starších. Potom jsem přestoupil do Pardubic, kde jsem hrál jak žákovskou, tak i dorosteneckou ligu. Z Pardubic jsem šel na hostování do Letohradu, kde jsem hrál rok ČFL a po sestupu Letohradu jsem byl i v Jablonci, kde jsem nějakou dobu trénoval. Nakonec jsem skončil v Ústí nad Orlicí, kde jsem byl půl roku a z Ústí jsem šel opět do Letohradu, se kterým jsem postoupil zpět do ČFL. Po roce v Letohradu jsem z pracovních a osobních důvodů šel na hostování do Cerekvice.
Jak by jste chtěli zakončit letošní sezónu?
Bavil jsem se i s majitelem, který by rád postoupil, ale po špatném začátku to bude těžké. Myslím si, že letos bychom byli rádi i za nějaký klidný střed tabulky a o postup bychom se posnažili v příští sezóně.
Chtěl byste v budoucnu hrát ještě vyšší soutěž?
Mojí prioritou je postavit dům, který mi momentálně bere hodně času a je taky důvodem mého prozatímního přesunu z Letohradu. Až ho postavím, tak uvidíme co bude, ale určitě bych byl rád za nějakou krajskou soutěž nebo i za Divizi, tam je to ale složitější s cestováním.
Máte nějaký fotbalový vzor?
Za moji fotbalovou kariéru se jich dost protočilo, ale mezi ty největší bych vybral Pavla Nedvěda a Tomáše Rosického.
Změnil jste během kariéry svůj post nebo odjakživa hrajete v obraně?
Začínal jsem v záloze, až v Letohradu mě začali „předělávat“ na všechno. Hrál jsem i na kraji zálohy, na krajích obrany i na stoperovi. Jelikož jsme byli farmou Jablonce (Letohrad), tak jsem hrával většinou jiné posty než střed zálohy, protože na středu jsme měli talenty z Jablonce.
Co si myslíte o našem webu?
Já si myslím, že web funguje dobře a nic mi tam nechybí. Je to určitě super, lepší než čekat na pondělní noviny. U vás jsou všechny výsledky i s články buď ten samý nebo následující den, což se mi strašně líbí.
Děkuji za rozhovor a přeji mnoho dalších, nejen fotbalových úspěchů!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.