Přistoupíme k tomu pokorně, derby nikdy nemá favorita. Takové jest očekávání hráče 24. kola Jiřího Bárty před utkání s Neplachovem

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 24. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! 24. kolo ovládl s více než 70 % hlasů utočník týmu SK Ševětín Jiří Bárta. Jiří se dokázal v posledním zápase trefit hned čtyřikrát do sítě Nemanic! Níže si můžete přečíst proč je jeho fotbalovým vzorem Maradona či jaké má očekávání od víkendového derby s Neplachovem!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jak byste popsal svůj výkon proti Nemanicím?
Snažil jsem se dělat standardní věci. Lehký oběd, lehká rozcvička. Vlastní výkon si hodnotit netroufám, spoluhráči mi přesnými přihrávkami zápas hodně ulehčili.
V zápase jste vstřelil hned čtyři branky, stalo se něco takového poprvé?
Myslím si, že už se mi to párkrát povedlo. Na podzim jsem odehrál 5 zápasů z důvodu hokejové sezóny. Teď na jaře se snažím nevynechat žádný trénink ani zápas, to se projevuje na klidu v koncovce a sebedůvěře.
Jak byste ohodnotil utkání z týmového pohledu?
S vědomím, že hrajeme proti poslednímu týmu, který už o nic nehraje, jsme nastoupili do zápasu vlažně. Přizpůsobili jsme se jeho hře, působili jsme zakřiknutě až ustrašeně. Atmosféře nepřidalo ani souběžně hrané semifinále se Švédy na MS v hokeji. První poločas skončil spravedlivou remízou 1:1. O osudu zápasu rozhodla první dvacetiminutovka druhé půle. Získali jsme herní převahu, kterou jsme přetavili v branky. Zápas se poté již dohrával v komorní atmosféře. Nemanicím se sice podařilo snížit, ale zvrat v zápase se nekonal. Povinné body zůstaly pod vantem.
V jaké pozici na hřišti se cítíte nejlépe a jaké jsou vaše silné stránky?
Nemám vyloženě silné fotbalové stránky, spíš jsem horší podprůměr. Ale v soutěži není tolik hráčů, co jde tvrdě za míčem, dokud neskončí v brance.
Minulou sezónu byl váš tým na předposledním místě, tuto sezónu hraje poměrně klidný střed, co se v týmu změnilo?
Máme snad nejmladší tým v soutěži. Pro mnoho kluků to byla první sezóna mezi dospělými. Nasbírali jsme zkušenosti, otrkali jsme se. Tím, že jsme hráli o padáka, tak jsme byli celou sezónu pod tlakem, což zpětně hodnotím pozitivně. Kluci z toho dodnes čerpají, získávají pohodu na kopačkách a víc si věří. Přirozený proces. Troufnu si tvrdit, že v horizontu 1-3 let se bude hrát špička soutěže.
Máte ještě nějaké fotbalové plány a cíle?
Nemám. Hraju vyloženě pro radost. V áčku i béčku je skvělá parta kluků. Když se podaří vyhrát a je volná neděle, není nic lepšího. Pivní festival.
Kdo je váš fotbalový vzor a proč?
Diego Maradona. Snažil se ustát každý souboj, žádný padání ani simulovaní. Než začlo sněžit, jeho fotbalová genialita byla neoddiskutovatelná. Z nového tisíciletí bych jmenoval Ruuda van Nistelrooye. Instinkt zabijáka.
Co rád děláte ve volném čase kromě fotbalu?
Snažím se sportovat (hokej, tenis). V neposlední řadě luštím křížovky, houbaření, zahrádka, televizní pořady (AZ – kvíz, Kolotoč).
Další zápas hrajete derby s Neplachovem, jaký to bude zápas?
Strašně moc se těším na ten zápas. Pro lidi je to svátek. Neplachov má kvalitní tým. Předchozí 2 zápasy vyhrál, ale od té doby jsme udělali kus práce, progres je na naší straně. Přistoupíme k tomu pokorně. Derby nikdy nemá favorita.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.