Roman Provazník: Kariéru chci dohrát v Havl..Borové

Na základě hlasování čtěnářů o hráče 25. kola byl potřetí za sebou vybrán fotbalista Havl. Borové. Tentokráte ten nejzkušenější z nich - Roman Provazník. Fotbalista, který si vyzkoušel i zahraniční angažmá v nižší rakouské soutěži, je jeden z tahounů místní kopané, ale i respektovaný spoluhráč pro nastupující generaci borovské kopané. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Fotbalové začátky?
Pocházím z Vilémova, v žákovské kategorii jsem se přesunul do Chotěboře. Později jsem byl i v Havlíčkově Brodě.
A jak se tvůj fotbalový život vyvíjel dále?
V Havlíčkově Brodě jsem hrál divizi a díky svému spoluhráči (Michal Šťastný, pozn. redakce) jsem měl tu možnost si i vyzkoušet nižší rakouskou soutěž v Raabsu. Bylo to zajímavé i finančně. Sem jsem dojížděl dva roky zhruba 3x týdně v sezóně .
Takže máš určitě na co vzpomínat.....
To rozhodně. Po angažmá v Rakousku jsem se vrátil znovu do Havl. Brodu, kde se nám celkem dařilo a rád vzpomínám i na tuto část fotbalové kariéry.
Jak jsi se vůbec pak ocitl v rodišti Karla Havlíčka Borovského?
Přemluvil mě můj velký kamarád Tomáš Blažek. Sice jsem se ještě potom ocitl v několika jiných týmech v okolí Havlíčkova Brodu, ale vrátil jsem se zpět a v Havlíčkově Borové to již dohraji.
Takže jsi zde spokojený?
Ano, velmi. Sice jsme minulý rok sestoupili do okresního přeboru, ale chytli jsme to tu myslím za správný konec. Funguje spolupráce mezi mužskými týmy, hodně si zahrají i dorostenci za A a B tým, které připravujeme na to, že se v nejbližší době může postup podařit. Chce to jen trpělivost. Myslím si, že i v kategoriích přípravek tu dělají trenéři dobrou práci, hlavně Kuba Janáček to tu má dobře rozjeté :-)
Stíháte vedoucí Herálec, ale pokud se letos postup nepovede, tragédie to pro vás nebude, že?
Nebude. Jak jsem říkal výše, jdeme postupnou cestou, ohráváme mladé kluky a připravujeme je na vyšší soutěž.
Jak by jsi zhodnotil zápas, při kterém jsi byl zvolen hráčem kola? Tedy utkání s Ledčí B?
Byl to na okresní poměry velmi kvalitní zápas z obou stran. Hrál se technický fotbal, divákům se muselo utkání líbit. Ale i pro mě, jako hráče, to bylo lepší, než hrát s někým, kdo sem přijel hrát pouze defenzivně.
A Ledeč patří i k nejlepším týmům soutěže....
Ano, mají tam kvalitní a rychlé hráče. Stejně jako Herálec, který je momentálně největší aspirant na postup.
Děkuji za rozhovor a přeji ať se daří.
Také děkuji.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.