Nějaké diskuze proběhly, ale finální rozhodnutí zatím nepadlo, říká k možnosti postupu Lubné do I.B třídy Dominik Varyš

Janov nenašel za celý zápas recept, jak Dominika Varyše zastavit. Pět gólů v jednom zápase, při zakončení si počínal jako zkušený mazák. Když měl míč na kopačce, brankář a obrana soupeře se museli mít hodně na pozoru. K pětigólovému vystoupení není třeba více slov. S hráčem kola přinášíme tradiční rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Za výkon proti Janovu ses dostal do sestavy kola, kterou jsi následně ovládl. Byla nominace očekávaná?
Upřímně jsem nominaci očekával, vítězství v anketě už ne.
Co tě bude stát zisk ocenění hráče kola do kabiny?
Pokud si kluci na dokopné vzpomenou, tak nějaká ta runda bude na mně (smích).
Pět gólů v jednom zápase, to je hodně slušné! Povedlo se ti v dospělém fotbale někdy něco podobného?
Pět gólů jsem v dospělém fotbale ještě nedal, hezká zkušenost.
Lubná má s předstihem titul okresního přeborníka v kapse. Dá se zhodnotit tato sezona jako úspěšná? Přeci jen cesta v poháru skončila kousek před finále...
Jednoznačně ji hodnotím pozitivně. Po minulé sezoně, kdy jsme padli z I.B třídy, bylo potřeba mít také trochu radosti z fotbalu. Pohár bohužel nevyšel, snad se Lužné povede pohár uhrát, přál bych jim to.
Lubná je při pohledu na tabulku suverénní, na svém kontě má nejméně inkasovaných a také nejvíce vstřelených branek. Ty sám jich máš dvacet a vévodíš tabulce střelců. Dokáže tě ze střeleckého trůnu ještě někdo sesadit?
Je tomu tak. Musím říct, že počet vstřelených gólů je slušný, ale co je za mě důležitější, je naše silná obrana. Zatím první jsem, ale pode mnou je spousta dalších dost možná lepších střelců než já, třeba spoluhráč Martin Hranai. Doufám, že pokud mě někdo předskočí, tak to bude on.
Proběhly už nějaké mistrovské oslavy nebo vše vypukne až po posledním zápase?
Zatím jsme ještě neslavili. Dokopná je v plánu po posledním zápase, snad to bude velké (smích).
Ve fotbalovém prostředí se řeší, zda Lubná vezme postup do I.B třídy či nikoliv. Řešili jste toto téma v kabině a padlo již finální rozhodnutí? A ty sám za sebe, chtěl bys s Baníkem okusit chuť krajské soutěže nebo bys preferoval zůstat v okresní soutěži?
Určitě už nějaké diskuze v rámci jednotlivců proběhly, ale finální rozhodnutí zatím nepadlo. Jelikož jsme si chuť krajské soutěže v minulých letech okusili, tak bych byl pro setrvání v okresu. Nemyslím si, že to za to trápení stojí, navíc příští sezonu rozhodně nebude jednoduché titul v okresu obhájit.
Kdo je v kabině největší tahoun, kdo chodí neustále pozdě, koho bys označil jako největšího vtipálka a kdo tráví nejvíce času před zrcadlem?
Tahoun je v této sezoně náš veterán Bača (Pavel Kollár, pozn. red.). Někoho, kdo by vyloženě chodil pozdě, nemáme. Vtipálek jsem samozřejmě já a před zrcadlem to bude asi Denis Vopat (smích).
Kde jsi udělal první fotbalové krůčky, v kolika letech to bylo a jak se následně vyvíjela tvá fotbalová kariéra?
První krůčky byly na Tatranu, myslím, že mi mohlo být šest let. Následovalo hostování na SK v žákovských kategoriích, půl sezony v Lužné a v dospělém fotbalu to byla pouze Lubná.
Na jakou část nebo na jaký moment své kariéry vzpomínáš nejraději a na co bys nejraději zapomněl?
Nejraději vzpomínám na svůj příchod do Lubné, kde i sezonu trénoval táta a klub se po několika ne moc úspěšných letech dal dohromady a my i díky tomu jsme tam, kde jsme. Nic vyloženě špatného mě teď nenapadá.
Máš před zápasem nějaký rituál?
Žádný rituál nemám.
Blíží se Mistrovství Evropy ve fotbale a náš nároďák bude velkého turnaje součástí. Jaké šance dáváš naší repre a kdo myslíš, že celý turnaj ovládne?
Nároďáku určitě budu fandit, moc velké šance ale nevidím. Největší šanci na výhru má podle mě Anglie nebo Francie, oba mají ty nejkvalitnější hráče Evropy.
OTÁZKA Z KABINY: Prý máš odmalička blízko k Tatranu Rakovník. Je to tvůj oblíbený klub, takové snové angažmá. Doma máš zelenobílé dresy, nad postelí jeho logo, plakáty jejich hráčů... Je to tak, mám správné informace?
Tak touto otázku jsi mě dostal... Doufal jsem, že se tato informace nikdy na světlo nedostane. Je to tak. Bohužel to na angažmá moc nevypadá, do tak skvěle fungujícího týmu se nemám šanci dostat.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.