Chceme se pohybovat na předních pozicích tabulky, a to se nám prozatím dař, říká Jakub Petrželka

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 24. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal Jakub Petrželka z FC Olešnice. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jakube gratuluji, jaké máš z výhry pocity?
Děkuji, nedělní zapas nebyl vůbec jednoduchý, protože jsme sehráli utkání s týmem, který je momentálně na 2. místě v tabulce, ale zápas jsme zvládli a nechali si 3 body doma v Olešnici. A výhra v této anketě je pro mě jednak překvapením, ale moc si toho vážím.
Měl jsi lehce přes 50%, kdo myslíš že tě nejvíc podpořil?
No to netuším, kamarádi, známí?
Kolik tě bude úspěch v kabině stát, přece jen jsi první s tímto oceněním v kabině?
Když donesu do kabiny nějaké tekuté občerstvení, tak boudou asi všichni spokojení.
Teď už k zápasu, zdolali jste druhý celek tabulky, jaký to byl zápas z tvého pohledu?
Myslím si, že z naší strany to nebyl vůbec špatný fotbal. Vytvořili jsme si několik šancí, které jsme ovšem neproměnili. Po poločase jsme po naší chybě ve středu hřiště ztratili míč a z brejku tak dostali gól na 0:1. Ke konci zápasu jsme se trochu prostřídali a já se z obrany posunul na útok. Hned ze dvou šancí jsem mohl skóroval hlavou, ale míč jen těsně letěl vedle brány. V samotném závěru, po přihrávce po lajně, jsem prošel přes obránce a následně obehrál brankáře, a tím se podařilo srovnat stav zápasu na 1:1. Gólem v 88. minutě rozhodl Filip Štarha, který vystřelil míč z vápna, a tak rozhodl o našem vítězství 2:1, protože soupeř se už k žádné vyložené šanci nedostal.
Vstřelil si vyrovnávací branku, celkově jich máš 12 a patří ti 10. místo v tabulce střelců, měl si před sezonou nějaký svůj cíl v počtu branek?
Žádný cíl si v tomto směru nedávám. Samozřejmě jsem rád, když se mi daří a góly střílím, ale právě teď na jaře jich zase tak moc nebylo, tak o to víc se raduji, když se zadaří. Samozřejmě díky patří i ostatním klukům v týmu, protože na nich mají podíl i oni svými nahrávkami.
Vy jste na pátém místě, měli jste cíl ještě vyšší, nebo je prozatímní 5. místo úspěch?
Chceme se pohybovat na předních pozicích tabulky, a to se nám prozatím daří. Ale být v první trojce by nebylo také vůbec špatné.
Další kolo vás čeká výjezd do Sloupu, ten okupuje opačný konec tabulky, jak jste připraveni a co očekáváš od zápasu?
Ano, v neděli zamíříme na hřiště do Sloupu, tak doufám, že se nám bude dařit a odvezeme si 3 body.
V každém týmu jsou různí hráči s různými silnými stránkami. Co jsou tvé silné stránky a jakým způsobem se je snažíš využít?
Zajímavá otázka, myslím si, že jsem docela rychlý a mám silnou střelu levou nohou. No a toho se snažím využívat při hře.
Čemu se věnuješ kromě fotbalu? Co tě baví a pracuješ, nebo studuješ?
V zimě se docela aktivně věnuji lyžování a běžkám, přes léto si rád zahraji tenis nebo často jezdím na kole. Momentálně pracuji.
A na závěr nám prozraď tvůj názor na portál Fotbal u nás?
Je to zdroj zajímavých informací z oblasti fotbalu. Za mě super.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.