Šimon Henčl - Příští sezónu bychom rádi hráli ve vyšších patrech tabulky

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 22. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji vám k výhře o hráče kola. Co na ní říkáte jako první výherce z Opavy?
Za výhru hráče kola jsem rád, vážím si toho a tímto bych chtěl poděkovat všem, co pro mě hlasovali. Hlavní jsou ale 3 body, které nám pomůžou jak v tabulce, tak psychicky.
Jak jste byl spokojen se svým výkonem v sobotu?
Upřímně, prvních pár minut jsem se hůře dostával do zápasu. Po chvilce si to už ale sedlo a začalo mi to tam padat. Nutno říct, že jsem měl dost štěstí při odrazech a stál na správném místě.
Tým vysoko vyhrál, takže i tady panuje spokojenost?
Tak určitě, tak vysokou výhru ještě k tomu doma nepamatuju. V kabině panuje spokojenost a myslím, že jsme to i řádně oslavili.
Jaké taktické pokyny vám trenér Fišer před zápasem dával? A byl spokojen s jejich plněním?
Pokyny od trenéra byly, ať dám nějaké góly a využiju co nejvíce šancí, jelikož zápasy předtím jsem nebyl tak produktivní, jak bych chtěl. Myslím, že jsem jeho přání naplnil.
Lichnov hrál celý zápas o deseti, takže jste jednoznačně vyhráli. Jak byste popsal tento zápas?
Upřímně, já konkrétně jsem první poločas nevěděl, že hrajeme v přesile. Což bylo za mě dobře, jelikož jsme soupeře nepodcenili a nešetřili je. První poločas se hrál spíše jenom na polovině Lichnova, snažili jsme se kombinovat, z čehož pak pramenily góly. Druhý poločas už neměl takový náboj, míč jsme měli více na kopačkách, nějaké branky jsme ještě přidali, ale nebyli jsme už tolik produktivní. Soupeř, ale má můj respekt, že to nezabalil a důstojně to dohrál.
Trenér nebyl moc spokojen s druhým poločasem. Co vám po zápase vytýkal?
Myslím, že se mu nelíbilo řešení některých situací v útočné fázi. V kabině nám to pak vyjasnil.
Vstřelil jste čtyři branky. Popište našim čtenářům, jak padly.
První gól jsem dal, když mi Hobla (Jakub Hoblík pozn. redakce) hodil u soupeřovy šestnáctky aut, pak jsem si to s někým narazil ve středu a defacto z pomezí penalty zakončoval. U druhého gólu Tony (Antonín Žižka pozn. redakce) po kombinaci zatáhl balon po lajně, našel mě přízemním centrem, který jsem měl na dlouho nohu, ale i tak se mi podařilo skórovat. Třetí gól padl po tvrdé střele Melce (Ondřej Melecký pozn. redakce), kterou hostující brankář přede mne vyrazil a já už jsem to jenom uklidil. Čtvrtý gól padl, když se Prci (Matěj Prchala pozn. redakce) dostal ke střele, která mu úplně nesedla, a já jsem to doklepl.
V sezóně jste již vsítil 12 branek. Jste s touto porcí spokojen? A kolik byste chtěl mít branek na kontě po konci sezóny?
Tak určitě jsem rád, že mi to tam někdy spadne. Těch gólů by mohlo být, ale určitě více, šance na to byly. Ale taky vzhledem k tomu, že často měním posty a nehraju jen čistě na hrotu, tak jsem za těch 12 prozatím rád. Doufám, že nějaký ten gól ještě přidám, kdybych měl na konci sezóny 16 branek, byl bych spokojený.
Opava. Jak byste charakterizoval hru svého týmu? A čím se liší od jiných týmů?
Myslím, že se snažíme hrát koukatelný fotbal, ideálně kombinačně po zemi, když to soupeř dovolí. Chceme i do zápasu převést i nějaké návyky z tréninků.
Opava na podzim a na jaře, to je podle mě diametrální rozdíl. V čem tkví fakt, že jste se na jaře bodově a herně zvedli?
Máte pravdu. Myslím, že největším naším soupeřem paradoxně jsme my sami. Na podzim jsme dělali spousty hloupých chyb, nedařilo se nám v koncovce, dělaly nám obrovské problémy standardky, z kterých jsme dostávali hodně gólů. Na jaře nám to sedlo, zapracovali jsme na věcech, co nám tolik nešly, a i herně tam vidím posun. Doufám, že nám to dlouho vydrží.
Jak dosáhnout toho, abyste v příští sezóně hráli ve vyšších patrech tabulky?
Myslím, že když budeme hrát, jak teďka na jaře, tak to bude určitě reálné. Bude záležet hodně na našem přístupu. Jinak si myslím, že máme kvalitní mladý tým a je to určitě náš cíl pohybovat se na vyšších příčkách tabulky.
Jak byste se charakterizoval jako fotbalista. Kde jsou podle vás vaše přednosti, kde byste se chtěl ještě zlepšovat?
No odmala jsem obránce, ale v poslední době jsem přesun dopředu uvítal. Myslím, že jsem silný ve vzdušných soubojích a umím dobře číst hru. Věci, co zlepšovat je určitě dost, ať už práce s míčem či střelba.
Jaké jsou vaše koníčky? Jak trávíte svůj volný čas?
Mezi moje koníčky patří určitě sport. Momentálně taky studuju na vysoké škole, takže budu rád, když se mi podaří ji v nejbližších letech dostudovat. Jinak rád trávím čas se svými přáteli s rodinou a psem.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.