ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 25.kolo Moravskoslezský | Frýdek-Místek | Okresní přebor, 2023-2024

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 25. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Ondřej Kuča po dlouhé pauze znovu válí za Staříč. V 25. kole byl u všech tří branek remízového utkání proti Návsí. Které mužstvo v okresní soutěži považuje stavební inženýr za nejkvalitnější a co stojí za jeho návratem do mužstva po desetileté přestávce?

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Věděl jsi o své nominaci trenérem do sestavy kola a co říkáš na to, že jsi byl zvolen hráčem kola?
Po utkání jsem tušil, že bych mohl být nominován, každopádně mi to oznámil trenér až na dalším tréninku. To, že jsem byl zvolen, je zásluha těch, kteří hlasovali... Beru to s rezervou a spíš jako povzbuzení do dalšího průběhu jara.
Čím to, že za zápas s Návsím nominoval kouč právě Tebe?
Podařilo se mi konečně po delší době prosadit gólově a navíc přidat 2 asistence tak asi proto. To je spíš otázka na trenéra.
Jak ses vůbec k fotbalu dostal? Věnoval ses aktivně i jinému sportu?
K fotbalu mě přitáhli mí soukmenovci už ve školce, kteří už v té době s fotbalem začínali. Hráli ho téměř všichni kamarádi, takže to byla jasná volba. K jinému sportu už jsem se pak nedostal.
Který tým v soutěži je, nebo byl letos pro Staříč nejtěžší?
Z odehraných utkání musím jednoznačně říct, že Hukvaldy. Několikrát jsme se o tom bavili i v kabině a většina týmu to vidí stejně.
Ty jsi vlastně celou svou fotbalovou kariéru hrál pouze ve Staříči. Nelákalo Tě vyzkoušet si angažmá i jinde?
Od přípravky jsem tady vždy hrál se skvělou partou spoluhráčů a zároveň kvalitní soutěže, takže musím říct, že ne. Z některých spoluhráčů se stali i mí nejlepší přátelé, takže to srdíčko bylo vždy tady ve Staříči.
Ty jsi měl nějakou přestávku, kdy jsi fotbal nehrál. Co bylo důvodem?
Už od 12-ti let jsem začal mít častá zranění kolene. V posledním roce dorosteneckého věku jsem po dalším zranění udělal rozhodnutí, že skončím a budu svůj čas soustředit na jiné činnosti, čehož určitě nelituji. Na podzim loňského roku měli kluci problémy se sestavou, tak jsem se po jednom z domácích utkání nechal u piva přemluvit, abych se zapojil. Dokud bude držet zdraví tak snad budu schopen něco týmu ještě dát.
Sezónu jsi začínal na lavičce, teď už hraješ stabilně v základu, kdy se to zlomilo?
To je otázka spíše na trenéra, kdy a čím se to zlomilo…. Každopádně jsem rád, že těch odehraných minut je teď podstatně víc.
Podle trenéra Blahuty máš nejlepší tréninkovou účast. Vypadá to, že jsi nejpoctivěji se připravujícím hráčem Staříče?
Na to je jednoduchá odpověď, když člověk vynechá 10 let tak ten deficit je znát, takže pouze doháním, co jsem zameškal.
Do konce sezóny chybí už jen pět zápasů. Myslíš, že v té příští bude Staříč patřit k aspirantům na postup?
To si vůbec netroufám předvídat.
Kdybys mohl zmínit někoho, komu vděčíš za svou své kariéru nejvíc?
Určitě musím zmínit rodiče, protože s mými zraněními kolene si užili své, a to oni mi vůbec dali tu možnost hrát, následně studovat a stát se kým jsem. A nyní samozřejmě své přítelkyni, že mi umožňuje trávit tolik času na fotbale, určitě by občas uvítala více společného času právě na úkor fotbalu.
Jaký má vztah ke kopané Tvá přítelkyně, jak prožívá Tvá utkání?
Já doufám, že dobrý. Na domácí utkání chodí pravidelně, pokud jí to práce umožní. Hlavně je asi nejvíc nervózní, jaký bude můj zdravotní stav po utkání.
Je nějaké přání, touha, nebo sen, které se Ti honí hlavou?
Teď pouze doufám, že letošní ročník ligy mistrů vyhraje Borussia Dortmund.
Chtěl bys někomu za něco poděkovat?
Určitě bych chtěl poděkovat celému našemu týmu za čas s nimi strávený od mého návratu k fotbalu. Mám tady několik spoluhráčů, se kterými jsem začínal už v přípravce, takže jsem rád, že s nimi mohu znovu hrát. Musím zmínit hlavně Standu Musálka a Pavla Malého.
Děkuji za rozhovor.
Děkuji.

Autor: Štěpán Navrátík

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.