Mé kličky raději nebudu komentovat, snižuje to trenérovi věk dožití, říká hráč 26. kola, 44 letý brankář Slovanu Bohnice

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 26. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Jiří Klečka, brankář Slovanu Bohnice. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V zápase proti Raptors jste byl ve velké permanenci, kolik jste tak měl zákroků a který byl nejtěžší?
Zákroků bylo dost, ale většinu střel zablokovali obětaví obránci, kteří neúnavně dostupovali soupeře a nedali mu ani metr prostoru. Nejtěžší zákrok jsem si způsobil sám, kdy jsem zakřičel na stopera, ten mi přepustil balón a já ho neměl. Z toho byl chycený nájezd, následovaný druhým.
V závěru vám dal branku i Houdek, který je na jaře rozjetý, jak se vám proti němu chytalo a kdo byl z týmu Raptors nejnebezpečnější?
Houdek byl velmi čitelný, ze všeho se snažil zakončit, takže si stačilo pohlídat střelu, sehrávka nehrozila. Bohužel na konci mě prostřelil z brejku.
V tomto zápase přišel v závěru váš zásadní moment, kdy jste se přiznal k zákroku a poté byl rohový kop ze kterého jste inkasovali. Nádherné gesto, udělal byste to však znovu i když vás to možná stálo body?
Roh bych přiznal znovu, byla to jasná situace, nic sporného, jen rozhodčí měl špatný výhled. Jenom bych se lépe soustředil a nepodcenil bych střelu mířící vedle.
V zápase jste dlouho drželi nadějný výsledek a hráli dobře, šlo uhrát alespoň bod?
Remíza se dala udržet, celý tým úžasně bojoval, byla dobrá taktika, jen chybělo štěstíčko, jako v celé sezóně.
Máte velkou marodku, je to důvod, proč se nacházíte na poslední příčce tabulky?
Bohužel naše marodka je kritická, chybějí klíčoví hráči ve všech řadách. Díky klukům z Béčka hrajeme vyrovnané zápasy, ale chybí rozdílový hráč. Oba naši elitní střelci z minulé sezóny jsou dlouhodobě zraněni. Ale dokud existuje naděje, budeme bojovat.
Povězte nám co děláte, že i ve svém věku jste schopen předvádět parádní zákroky v A třídě? Jak se udržujete?
No kondici si udržuji, snažím se chodit tréninky, hraji malý fotbal, ale tělo už se brání, takže bohužel mám problém s váhou, oproti mému bráchovi, který je pořád motorová myš.
Snažíte se své zkušenosti předávat mladším brankářům v týmu?
Teď máme v týmu dva mladé gólmany, ani jim se ovšem nevyhýbají zranění. Jinak snažím se poradit, trénovat a doufám, že v brzké době budou zpět.
Máte před zápasem nějaký rituál?
Rituály mám dva. Zásadně se nesmí kopat před zápasem penalta, to jí přivolá. A musím se pořádně profackocat, to mě nabudí.
Jste znám pro svou zasekávačku, kterou vyškolíte téměř všechny útočníky, brnkáte tím trenérovi na nervy?
Kličky raději nebudu komentovat, snižuje to trenérovi věk dožití.
Nemrzí vás, že vás trenér občas nepošle do útoku, golman Přední Kopaniny v tomto kole dal branku.
Pár gólů jsem dal, ale jen v přípravě. Do útoku nechci, musel bych tam běhat.
Jaké máte ambice a do kolika let budete chytat?
Do budoucna chci chytat, dokud mi vydrží zdraví. Máme skvělý tým, výborného trenéra, atmosféra je dobrá i když se nedaří. Mladý kolektiv mě nabíjí a člověk nevnímá věk.
Děkuji Vám za rozhovor, chcete něco říci závěrem?
Ještě bych chtěl poděkovat všem, co se starají o klub. Od trenérů, kteří suplují i správce, přes vedení, které zajišťuje chod klubu až po fanoušky, kteří pořád věří a chodí.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.