HISENSE Hráč kola ZDENĚK MATOUŠEK: Co se týče mých svěřenců, budu se revanšovat hned od začátku zimní přípravy a věřím, že všichni svěřenci ocení, jak moc to bude intenzivní

V Hisense sestavě kola jste hlasovali pro ty nejlepší hráče v 15. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím byl zvolen hráč/trenér TJ Sokol Pohořelice, Zdeněk Matoušek. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Zdeňku, gratuluji k vítězství v anketě. Potěšilo tě to? Anketa byla tentokrát jednoznačná, když si dostal přes 50% hlasů.
Vítězství mě potěšilo v anketě strašně moc a ja doufám hlavně, že bude motivací pro všechny naše hráče. Taky jsem se vyrovnal mému kolegovi z útoku z let minulých Frantovi Furchovi, který teď válí v blízkých Rajhradicích.
Sledoval jsi hlasování? Kdo myslíš, že ti poslal nejvíce hlasů?
Tak věřím, že příznivci dobrého fotbalu a že to nebylo už jen ze soucitu. Každopádně děkuji všem, o kterých vím, že poslali a děkuji i těm, o kterých to nevím. Třeba kluci z kabiny měli natočený budíky i přes noc.
Co si pro své spoluhráče/svěřence jako hrající trenér připravíš nebo co si pokladník připraví pro tebe?
Co se týče spoluhráčů máme na popularitu v našem sazebníku samozřejmě myšleno. Naštěstí máme ale i v mužstvu hráče, který je ochoten tohle vítězství zaplatit. Co se týče mých svěřenců, budu se revanšovat hned od začátku zimní přípravy a věřím, že všichni svěřenci ocení, jak moc to bude intenzivní.
Nyní už k zápasu, o víkendu jste doma porazily Krumvíř 4:3. Na závěr podzimu tedy asi nejatraktivnější a dost napínavý duel, že? Jak si to prožíval na hřišti?
Pro mě je tohle vítězství mnohem cennější, než to individuální. Myslím, že v nominaci měli být všichni naši hráči. Na vítězství se podílel celý tým včetně toho realizačního. O atraktivní fotbal se zasloužily obě mužstva. Bylo tam nasazení, souboje, emoce, plno chyb, krásné šance, krásné branky, plno zvratů, diváci se nemohli nudit až do samotného závěru. Zápas jsem si na hřišti užil a myslím, že všichni naši hráči. O tom fotbal, kolektivní sport je.
V zápase si vstřelil dvě branky, obě z penaltového puntíku. Vzal sis obě penalty jako nejzkušenější a nejpovolanější, chtěl si tím převzít zodpovědnost na sebe nebo se mladší svěřenci zdráhali k penaltě postavit?
Za daného stavu v průběhu utkání jsem to vzal tentokrát na sebe. Dokonce mám podezření, že na penalty nechtěl jít nikdo. I když večer na ukončené se pár jedinců přihlásilo.
Vzpomněl jsem si na hlášku z filmu Okresní přebor, kde trenér "Pepík Hnátek" promlouvá v kabině a jednomu z hráčů říká "Křivánek, kolik ti je" na co mu hráč odpoví "sedmatřicet, proč" a trenér pokračuje "že tam lítáš jak nějakej poplašňák, už bys taky mohl mít trochu rozum". Tobě je 45 let, cítíš se na hřišti tedy také stále skvěle jako zmíněný Křivánek?
Kolik let? No snažím se po hřišti doslova lítat. Pak zjistím, že to už není úplně ono, tak tam raději přidám rozum, nebo to obkecám.
Na podzim si podle statistik odehrál 572 minut, čekal si, že budeš muset v tvém věku ještě tolik hrát? Navíc krajský přebor, což není žádný chodící fotbal pro "staré pány".
Otázkou je, zda je to dobře. Třeba trenér Milan Valachovič z SK Líšeň mně pořád tvrdí, že bych měl hrát víc. Někteří mladí hráči bohužel nedávají vždy důvod přemýšlet o tom, že chtějí hrát a hlavně, že chtějí vyhrát a ne se pouze zúčastnit. Je pravdou, že nás po dlouhých postupových letech postihla celá řada trablů, zejména zranění. V tom případě přichází zkušenost a ta je zřejmě na místě. Fakt je, že to kluci mají se mnou těžší, když hraju. Ale oni mě znají... Výrazně zkušených hráčů máme víc: Michal Ševčík, kapitán a Tomáš Sedmidubský, golman, Zbyněk Loubek, Rosťa Kroupa hrající asistenti. Všichni tahouni a stmelováči mužstva. Kluci se můžou od nich hodně naučit a inspirovat. Já na to dost spoléhám a všichni si přejí, aby s námi byli co nejdéle.
Jak by si z pohledu trenéra ohodnotil Vaši podzimní sezonu jakožto nováček soutěže?
Předem bych chtěl pogratulovat a poděkovat všem hráčům za dosavadní výkony, výsledky a reprezentaci klubu a města. Děkuji všem, kteří fotbal v Pohořelicích podporují a fanouškům, kteří na nás mají vysoké nároky. Myslím, že to, co jsem si přál před pár lety, se díky všem splnilo. Stali jsme se respektovaným týmem v celém kraji, který je vzorem a inspirací pro mladé hráče. Věřím, že jsme připraveni v tomto i nadále pokračovat. Přesvědčili jsme se, že chtít hrát ve vrchní polovině tabulky by mohlo být reálné. Tyto ambice jsme i přes zmíněné komplikace nakonec naplnili. Skončili jsme druzí v tabulce domácích zápasů, nevede se nám tolik v těch venkovních. Pořád jsme však nováčkem soutěže a podzimní část sezóny pro nás byla velká zkušenost. V této soutěži už musíte být na každý zápas 100% připraveni. Věřím, že jsme se dost poučili a bude jen na všech hráčích, čeho jsme s těmito poznatky společně schopni dosáhnout. Pravdou je, že hrajeme nejvyšší krajskou soutěž. Rozhodně náročná soutěž. Vyhrát se ale dá s každým!!! V živote to vždy nejde, ale ve fotbale to tak vždy bylo.
Naordinoval si hráčům nějaké individuální tréninky a kdy máte naplánovaný začátek zimní přípravy?
Trénujeme do konce listopadu, v plánu jsou i některé tréninkové přípravné zápasy s mužstvy z blízkého okolí. Začneme se scházet někdy v polovině ledna. Vzhledem k našim tréninkovým podmínkám, disponujeme skvělou hrací plochou s umělým povrchem, budeme celou zimu trénovat zde a máme domluveno řadu kvalitních mužstev (najdete na www.fotbalpoho.cz). Jsem zastáncem toho, že není potřeba rozlišovat mezisezónní přípravy od těch mistrovských. S některými hráči se však určitě pobavím o jejich individuálních aktivitách.
V Pohořelicích, jak už víme zastáváš roli trenéra i hráče, máš ještě nějaké pozice v klubu?
Je pravdou, že pár věcí by se našlo. A jsou to věci, které ne vždy souvisí s oficiální pozicí trenéra a možná hráče. Jak jsem zmínil, hrajeme nejvyšší krajskou soutěž a poučení platí i pro všechny, kteří se kolem fotbalu v Pohořelicích pohybují a chtějí pohybovat.
Jak si užiješ nastávající volné období?
Naordinoval jsem si individuály. Začnu konečně dobře trénovat a makat na sobě, abych byl nachystaný na jarní část sezóny. Já už přestat nemůžu. Pokud přestanu, už nikdy nezačnu. (úsměv)
Co říkáš na portál www.fotbalunas.cz?
Skvělá prezentace všech mužstev a i jednotlivých hráčů. My se snažíme být tady aktivní a máme na našich stránkách odkazy na všechny naše články na tomto portálu. Chceme být vidět a slyšet. Mé doporučení: Zaměřil bych se i na rozhovory s funkcionáři klubu popřípadě na ty, které kluby podporují, města, sponzory, provozovatele klubových restaurací apod... . Bez těch fotbal nejde.
Děkujeme za rozhovor.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.