V Jedovnicích je skvělá fotbalová komunita, pochvaluje si David Zukal

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 12. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal David Zukal z Jedovnic, autor hattricku ze zápasu v Lipovci. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k prvenství v anketě, jaké z toho máte pocity?
Děkuji, pocity jsou skvělé. Už jen nominace do sestavy potěší, natož pak výhra. Každopádně výhra patří i celé kabině, mé manželce, kamarádům a především fanouškům, bez kterých by to nešlo, tímto Všem moc děkuji!
Rovnou k zápasu, Lipovec, 300 lidí, výhra a hattrick, jak se vám zápas líbil a jak se vlastně zrodila ta výhra?
Na zápas jsem se těšil, hrával jsem zde dlouho, takže o to víc to bylo intenzivnější. Atmosféra byla neskutečná, tolik diváků jsem dlouho na okrese neviděl. Slyšel jsem i pokřiky, jestli nevím kdo mě odchoval (smích). Fotbalově to za mne nebyl moc pěkný fotbal, byla to taková “mlácená”. Povedlo se mi uklidit 3x balón do branky, první 2 góly začali nahrávkou do pokutového území a pak už jsem nic nevymýšlel a vystřelil a prostě to tam padalo. V druhém poločase jsem dorážkou zvedl skóre na 3:2 a Gof to pak jen zpečetil hezky zakončeným přímákem a bylo rozhodnuto.
Čeká vás poslední domácí zápas, opět nedaleký soupeř, tentokrát z Ostrova. Tabulkově je Ostrov však vzdálený hodně, patří jim poslední místo. Jak se na tento zápas připravujete a těšíte?
Ostrov má kvalitní hráče a určitě nám nedá nic zadarmo. Ale věřím, že na domácí půdě dokážeme obhájit neporazitelnost. Připravujeme se stejně jako na ostatní, určitě nic nepodceníme. Doufám, že už budeme v plné síle, byla teď velká marodka. Na zápas se těším, spoustu kluků tam znám.
Každý hráč má svůj oblíbený okamžik na hřišti. Jaký je váš nejvýraznější fotbalový zážitek?
Asi teď nedokážu vypíchnout jeden konkrétní, ale hattrick v Lipovci k nim patří. Z těch negativních pak zlomený bérec ve Vískách, to byl taky silný zážitek.
Ve fotbale se občas setkáváme s hráči, kteří mají divoké rituály nebo šťastné rituály před zápasem. Máte nějaký svůj osobní rituál?
Žádný vlastní rituál nemám. Po výherním zápase máme společný pokřik v kabině.
Když nejste na hřišti, jak trávíte čas s týmem mimo fotbalové zápasy a tréninky? Máte nějaké oblíbené aktivity?
Zatím jsem v Jedovnicích krátce, takže mimo fotbal ještě nebyl čas na mimo fotbalové aktivy, když nepočítám nějaké to pivko.
A vaše oblíbené osobní aktivity, čemu se věnujete sám, či s blízkými mimo fotbalové prostředí?
Mám rád aktivní život a sporty obecně. Nejvíc asi kolo, fitness, lezení, snowboarding, cestování a další..
Fotbal může být i významným faktorem pro komunitní zapojení. Jak vnímáš vliv fotbalu na jedovnickou komunitu?
Určitě ano. Myslím, že fotbal lidi spojuje. V Jedovnicích je skvělá fotbalová komunita. Na každém zápase je hojná účast a překvapilo mne, kolik fanoušků jezdí i na venkovní zápasy. Musím zmínit i paní Koutnou, která nás podporuje a dělá nám fotoreporty, různé koláže a Všem fanouškům dává vědět o důležitých momentech. Děkujeme.
Často je fotbal spojen s diskuzemi o tom, který tým nebo hráč je ten nejlepší. Jaký je tvůj názor na tuto diskuzi, a máte nějaký oblíbený tým nebo hráče?
Samozřejmě Jedovnice! Nedokážu takto posoudit, je zde mnoho kvalitních hráčů a týmů.
A na závěr bychom rádi znali váš názor na portál fotbalunas.cz
O portálu jsem se dozvěděl nedávno skrze sestavy kol. Přijde mi super, že se někdo věnuje fotbalu i v nižších soutěžích. Cením Vaši práci!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.