Martin Sklenařík - Po páté brance mě trenér raději vystřídal

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 7. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k výhře o hráče kola, s výkonem jste byl spokojen. Co váš potěšilo a co naopak méně?
Děkuji, potěšilo mě to. Když dáte 5 gólů, asi nejde být nespokojený, ale samozřejmě je to zásluha celého týmu. Potěšil mě přístup všech kluků na hřišti, kteří plnili vše, co jsme si před zápasem řekli.
Výklon týmu byl ideální? Našel byste na něm nějakou mouchu?
Jak už jsem zmínil, kluci hráli to, co po nás trenér chtěl. Za první poločas mělo být dávno rozhodnuto, měli jsme hodně šancí, které se daly vyřešit lépe a hlavně gólem.
S jakou taktikou jste na soupeře vyrukovali? A byl po skončení zápasu trenér s výkonem spokojený?
Věděli jsme, že Bruntál má mladý běhavý tým a proto bylo důležité vzadu hrát na nulu a čekat co naši šikovní střeďáci vymyslí pro útočníky. A to se povedlo, střed nám hrál super i ve spolupráci s krajáky. Trenéři byli po zápase spokojeni a užívali si pozápasovou oslavu společně s námi v kabině. (smích)
Zaskočil vás soupeř něčím? Dělal vám někdo ze soupeřova týmu problémy?
Narovinu, čekali jsme úplně jinou sestavu, než v jaké vyběhl na trávník. Od minulého střetnutí tam bylo hodně změn, ale asi to bylo dáno tím, že potřebovali posílit svůj A tým, a proto poslali rezervu. Soupeř měl hodně šikovných kluků, jen se jim nedařilo hrát dopředu. A my dobře bránili a drželi balon.
Zápas podle výsledku byl asi jednoznačná záležitost. Popište jeho průběh.
Začátek zápasu byl super, hned v první minutě jsme dali gól, což nás nakoplo. Bylo potom dost šancí na navýšení, ale nebyli jsme přesní v koncovce, až přišlo vyrovnání. Naštěstí jsme do poločasu dali ještě dvě branky a do kabin šli poměrně s klidem a stavem 3:1. V kabině jsme si řekli, co je třeba ještě zlepšit a to skvěle fungovalo, ve středu jsme podrželi míč a krajáci nám běhali a posílali super balony do vápna, které se dařilo zužitkovat a rozhodlo to o konečném výsledku 8:1.
Který okamžik zápasu považujete za zlomový?
Myslím, že zlom přišel až druhý poločas, kdy jsme převzali kontrolu nad balonem a dali gól na 4:1. V tu chvíli šla poznat únava na soupeři a jakoby oddanost a naopak u nás chuť dotáhnou zápas do vítězství.
Vstřelil jste pět branek. Jakým způsobem všechny padly?
No první poločas jsem měl pár zakončení, které nedopadly dle mých představ. Až závěrem poločasu mi Garbič posadil centrem na zadní míč na hlavu, a já už jen trefil bránu. Další dvě branky byly obdobné, kdy přišel centr na zadní od Koveho a já nejprve trefil hlavou gólmana a po odrazu dorážel do brány. Dalším centrem kdy Standa vymotal obranu a poslal levou centr na zadní, kde mě krásně našel a já jen doklepl hlavou do prázdné. Na 4 gól mi nahrával pěkným obloučkem do náběhu za obranu mladičký Mlčoušek, kde jsem zakončoval k zadní tyči gólmana. A poslední gól přišel od poloviny hřiště, kdy jsem dostal od střeďáka prostrkávačku, v souboji jsem obešel posledního obránce a vyběhnutému gólmanovi jsem se trefil mezi nohy. Potom mě trenér raději střídal. (smích)
Povedl se vám někdy podobný kousek?
I když hodně vzpomínám a branek bylo hodně, pět branek jsem asi nikdy ještě nedal.
Loni v tuto dobu měl Krnov na svém kontě nula bodů, nyní 13. Kde vidíte hlavní rozdíl mezi loňským výkonem a letošním, protože tým má stejnou kostru jako loni?
Je to velký rozdíl a jsme za to s trenéry rádi. Každým společným tréninkem jde vidět, jak se kluci posouvají dopředu. V obraně máme jistotu zkušeností a ustálila se kabina B týmu na kvalitní mladé a kreativní kluky, což nám pomáhá v přechodu dopředu, ale i v plnění povinností dozadu. Víme, kde máme chyby a snažíme se na nich pracovat. A co si budeme, vyhráváme a to tu kabinu vždy posune.
Jaké má Krnov ambice v tomto ročníku? A koho vy sám považujete za největšího favorita soutěže?
Ambice mezi hráči hrát pěkný líbivý fotbal, určitě se neženeme za postupem, ale hrát čelo tabulky je pro nás cíl. Za favorita herně i výsledkově považuji Budišov.
Poslední otázka. Máte syna. Kdy on vyběhne na trávník? A plánujete vydržet hrát fotbal tak dlouho, abyste si spolu mohli zahrát v jednom týmu?
Vlastního syna nemám, ale přítelkyně má dva syny. Jeden bohužel vlivem zranění kolene nějakou dobu hrát nebude, ale ten mladší hraje v Krnově za dorost, takže si myslím, že nebude dlouho trvat, a byl bych rád, kdybych vydržel na trávníku tak dlouho, abychom si spolu zahráli. (smích)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.