Útočník Velichovek Martin Kilevník: Málo kdo ale ví, že jsem v minulosti koketoval i se Sigmou Olomouc

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 3. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Do Velichovek jste přestoupil před sezonou, proč jste si vybral právě tento tým?
Tak Velichovky byly jednou z možností, další byla Jaroměř. Nakonec byla tato volba správná a já jsem moc rád, že jsem právě tady. Kluci v kabině, realizační tým a překrásný stadion s těmi nejlepšími fanoušky, to je asi to, proč fotbal od od mala hrajeme!
Jak se Vám v klubu líbí?
V klubu se mi samozřejmě líbí, máme velmi mladý a myslím, že i šikovný tým s pár individualitami, které by mohly hrát daleko výše, ale ve Velichovkách je opravdu dobře!
I ve 46-ti letech vám to střílí a jste schopny držet krok s mladými hráči, čím to je?
Tak z Kocbeře jsem odcházel především ze zdravotních důvodů, můj věk už není takový jaký býval a travnatá plocha je určitě to nejdůležtější pro mé achilovky a kolena, a tady je to opravdu krasné. S tím souvisi asi vše, ve 46-ti letech jsem už něco odkopal, rychlost vystřídala především zkušenost a když se k tomu přídá nápaditost spoluhráčů, výjde z toho i nějaký ten gól.
Během své kariéry jste působil v několika klubech, na jaké angažmá nejraději vzpomínáte?
Za svou kariéru jsem prošel mnoha kluby na které samozrejmě vzpomínám. Od Náchoda po Hradec, málo kdo ale ví, že jsem koketoval i se zvučnějším klubem, Sigmou Olomouc! Vše se ale obrátilo, když jsme měli úmrti v rodině. Kdybych měl ale říct, kde jsem toho prožil a užil si nejvíce, tak je to rozhodně Dvůr Králové, kde bylo vše, co si chce každý fotbalista splnit a zažít.
Vzpomenete si, kolik jste dal za zápas nejvíce branek?
Nikdy ze mě nebyl žádný střelec, spíše jsem vždy střelecké situace vytvářel svým spoluhráčům, ale z minulého angažmá jich mohlo byt tak 5 (směje se), je lehké si přivyknout střelecké chuti, těžší je ale si ji udržet.
Velichovky začaly sezonu slušně, myslíte, že se budete pohybovat na prvních příčkách?
Tak určitě bych si přál nejenom já, abychom hráli co nejvýše a naše diváky a trenéra hřáli na srdcích svými výkony. K tomu je ale potřeba, aby fungovalo pár faktoru jako co nejméně zranění, tréninková morálka a pak především dobrá parta kluků, kteří spolu tráví spoustu času na hřišti, pokud vše půjde jako doposud, tak se asi můžeme dočkat toho, že se budem prát s favority soutěže o čelo tabulky.
Jaký je váš největší sportovní úspěch?
Můj největší sportovni uspech? Asi si na žádný co by za to stál si nevzpomenu, jsem už starší clověk (směje se)
Co rád děláte, když zrovna nehrajete fotbal?
Tak kdo mě zná asi ví, že fotbal je pro mě asi hned po rodině na prvním místě. Manželka určitě nebude souhlasit a bude říkat, že to mám přesně obráceně, ale už z toho je jasné, že když fotbal nehraji, sleduji fotbalové zápasy v televizi. Nejraději ze svého gauče a nebo ze své oblíbené hospůdky ve Dvore Králové.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.