V pozici kapitána se cítím dobře, říká hráč 28. kola Josef Obdržal

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče 28. kola a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Josef Obdržal z Milína se v rozhovoru rozpovídal o pozici kapitána, kterou zastává při absenci Jana Poplšteina, a nebo prozradil také to, jaké byly milínské ambice před začátkem sezony a jarní části!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v hlasování o hráče kola. Minulý týden Váš kolega Jiří Bican, teď Vy. Milínská kabina se v hlasování činí, nebo ne?
Děkuji za gratulaci. Máte pravdu, jakmile se někdo od nás objeví v sestavě kola, tak všichni posíláme hlasy. Když to někdo z kabiny vyhraje, je to příjemný příspěvek do týmové kasy.
Utkání s Rakovníkem jste zvládli s přehledem. Vaše dobrá forma, nebo slabý soupeř?
Celý tým je v herní pohodě a jdeme zápas od zápasu za naším cílem. Po celou dobu utkání jsme diktovali tempo hry a soupeře do ničeho nepustili. Ukázali jsme naší kvalitu a Rakovník přejeli. Díky velkému množství neproměněných šancí byl pro soupeře výsledek 4:0 ještě dobrý.
V posledních dvou zápasech jste příčinou absence kapitána Poplšteina velel týmu s kapitánskou páskou Vy. Jak Vám tahle role vyhovuje?
V pozici kapitána se cítím dobře. Byl jsem na to zvyklý v dorostu Příbrami, ale nějak moc to neprožívám. Samozřejmě jsem rád, že to svěřil zrovna mě, ale zápasy s kapitánskou páskou jsou pro mě jako ty bez ní.
Vezme si po svém návratu na hřiště vaše brankářská jednička kapitánství zpět, nebo už v této pozici zůstanete Vy?
To je otázka spíš na Poplíka (Jan Poplštein). Po sezoně zvažuje ukončit kariéru, přeci jen už není nejmladší (směje se). Byl bych ale rád, kdyby dál pokračoval a vedl tým s kapitánskou páskou on. Pokud se však opravdu rozhodne skončit a kabina s trenérem se shodnou, že mám být kapitán já, tak s tím problém nemám.
Druhé konečné místo v tabulce máte na dosah. Jaké byly ambice Milína před sezonou a jaké před jarní částí sezony?
Před sezonou jsme měli cíl 1.A třídu vyhrát. Myslím si, že takového kádru, který máme my, je v 1.A třídě škoda. Díky několika nezvládnutým zápasům jsme ale začali nabírat ztrátu na vedoucí Chlumec a druhý Vestec, a tím pádem se naše ambice na první místo rozplynuly. Do jara jsme šli s tím, že zabojujeme o druhou pozici v tabulce a získáme co nejvíce bodů, což se nám zatím daří. Věříme, že i druhé místo bude postupové.
Je Vám teprve 21 let. Jaké jsou Vaše fotbalové ambice?
Po mém rozhodnutí ukončit profesionální kariéru v A-týmu Příbrami už žádné osobní fotbalové ambice nemám. Co se týče těch klubových, tak bych s Milínem chtěl postoupit co nejvýš to půjde.
Jaký je Váš vysněný způsob jak rozhodnout utkání?
Nikdy jsem nějaký velký střelec nebyl, ale pokud bych si měl vybrat, tak asi střelou zpoza vápna do šibenice. Na tréninku mi to tam padá, ale v zápasech za Milín se mi to ještě nepodařilo.
S kým si na hřišti rozumíte nejvíce?
Myslím si, že na hřišti si rozumím s každým a víme, co jeden od druhého čekat. Pokud bych ale měl vybrat jednoho, tak by to byl Standa Gabriel. Prošli jsme spolu mládežnickými kategoriemi v Příbrami, takže jsme sehraná dvojka.
Gól, nebo asistence?
Mám určitě více asistencí než branek, ale určitě bych radši góly dával, než na ně přihrával.
Na začátku jste již mluvil o týmové kase, bude tedy i pro Vás triumf v naší anketě znamenat nějaký příspěvek do klubové kasy?
Určitě o tom v kabině proběhne velká diskuze, ale jelikož jsem zástupce pokladníka, tak to zkusím nenápadně zamést pod koberec (směje se).

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.