Na angažmá v Havranu Kryry nikdy nezapomenu a vzpomínám na něj nejraději, říká Marcel Kovář

Jesenice zvládla utkání ve Mšeckých Žehrovicích a stala se třetím týmem, který podzimního mistra porazil. Dokázala to týmovým výkonem, i tak se ale našli hráči, kteří vynikali. Jedním z nich byl levý bek Marcel Kovář, který poctivým výkonem pomohl k cenné výhře. Připsal si šťastný gól, kterým zavelel k vítěznému tažení. S hráčem přinášíme tradiční rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Výkon v zápase se Žehrovicemi vám vynesl nominaci do top jedenáctky, kterou jste ovládl a stal jste se hráčem kola. Jaký je to pocit?
Být hráč kola a vyhrát je pěkný pocit.
Jesenice je teprve třetím týmem, která první celek tabulky porazila. Jak se rodilo vaše vítězství a s jakým cílem jste vůbec do těžkého utkání šli?
Týmová hra dopředu i vzadu, cíl byl vyhrát.
Čtyři kola před koncem se nacházíte ve středu tabulky. Je právě sedmá příčka tím místem, kam Jesenice patří nebo má na daleko lepší umístění?
Když budeme hrát jako proti Mšeckým Žehrovicím a lépe, můžeme být výš.
Kdo vás k fotbalu přivedl a kde to bylo?
Začal jsem za SK Havran Kryry, kam mě k fotbalu přivedl otec.
Jak se postupně vyvíjela vaše fotbalová kariéra a jak jste se dostal do kádru Jesenice, kde působíte od léta minulého roku?
V Kryrech jsme měli tvrdé tréninky, byl jsem tam do dorostu. Poté přišla stopka kvůli zranění, po kterém jsem začal až v chlapech za Petrohrad, kde jsem byl čtyři roky. Poté jsem se přestěhoval do Mostu a chtěl jsem pořád hrát, tak jsem začal v Havrani, kde to moc nešlo, nebyly tréninky ani týmová hra. Do Jesenice mě přivedli kluci, se kterými hraju.
Na jakou část angažmá vzpomínáte nejraději a je něco, na co byste ve své fotbalové kariéře nejraději zapomněl?
Na angažmá, na které nezapomenu, jsou Havran Kryry. Tam jsem hrál hrot a dával hodně gólů.
Koho byste označil z jesenické kabiny jako největšího manekýna, vtipálka a tahouna na hřišti i v kabině?
Manekýna nevím, vtipálek asi Jakub John a tahoun je jasný, tím je Jarda Mutínský.
Mistrovský titul ve Fortuna lize vyhrála po devíti letech pražská Sparta. Myslíte, že zaslouženě? Přeci jen v posledních zápasech to nebylo ono, navíc několik odpískaných penalt v samém závěru zápasů...
Ty penalty rozhodly.
Čerstvě skončilo mistrovství světa v hokeji, kde cesta naší reprezentace skončila na hokejkách USA. Díval jste se na zápasy naší repre a jaký na vás parta finského kouče Kari Jalonena udělala dojem?
Škoda, že nedošli dál, ale za výkon jim děkuji.
Jaké jsou vaše volnočasové aktivity?
Volný čas trávím na kole nebo na zahradě.
OTÁZKA Z KABINY: Už sis spočítal, kolik tě to bude na dokopný stát? Kapitánská páska za předchozí zápas, hráč kola a do toho ještě tento rozhovor? A dorazíš vůbec na dokopnou?
Na dokopnou teď dorazím a uvidíme, jak skončíme v tabulce.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.