Na hřišti nedám nic zadarmo, protože chci, aby to tady nějak vypadalo, říká Ondřej Bíla. Hráč 22. kola | 1.A třída sk. B, 2022-2023

Hráčem kola se stal zkušený hráč Ondřej Bíla z Hroznové Lhoty. Pilíř obrany, se skvělým čtením hry a dobrou organizací hry. Jeho rozhovor si přečtěte zde v článku.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ondro, představte se fanouškům..
Mám rodinu, 2 prcky - kluka a holku. Kluk hraje za mladší přípravku. Jinak pracuju jako OSVČ.
V dalším zápase vás čeká tým Vojkovic, který na jaře ještě neprohrál. Co od toho zápasu očekávat?
Co mám zprávy, tak je to výborný mančaft, už když jsme hráli u nich, tak to prokázali. Na podzim nesbírali body a teď myslím i posílili. Jsou to mladí, běhaví kluci. Na našem velkém hřišti to bude zajímavé. Nám se teď docela daří nedostávat branky, doufám, že to zvládneme a budeme trošku nahánět Pohořelice na prvním místě až do posledního kola.
Jste ofenzivní tým. Potvrzuje to třeba i Ondřej Březina, který je nejlepším střelcem soutěže. Zároveň však - i díky Vám - máte nejlepší obranu ze všech týmů. Co za těmito dílčími úspěchy stojí?
Na podzim jsme hráli pořád ve stejné sestavě, neměli jsme skoro žádné zraněné hráče. Na rozdíl teď od jara. Hned v prvním zápase s Pohořelicemi nám chybělo 5-6 hráčů. Teď poslední 2 možná 3 kola nám chybí už jen Lipčík vepředu a i to je pro nás citelná ztráta, protože kdyby hrál s Březinou, tak už má určitě přes 30 branek. Ze začátku jara jsme sestavu různě skládali, příležitost dostali i jiní hráči. Různě jsme doplňovali obranu i útok a bez toho Lipeca (Petra Lipčíka, pozn. redakce) vepředu musíme hrát trochu jinak. Málo je takových útočníku v této soutěži jako je on. Lipčík je víc do vápna a pěkně to Ondrovi chystá. S Břízou (Ondřejem Březinou) si sedli. Krásně to bylo vidět i v tom televizním utkání s Vnorovama, kde mu nahrál na 4 branky.
Ve Vašem fotbalovém životopisu je i angažmá ve Zlíně. Jak jste se tam dostal?
Přecházel jsem tam na školu jako dorostenec. Bylo tam propojení mezi školou a fotbalem. S pár dalšíma si nás vybral pan Mareček, který tam dělal šéftrenéra mládeže a vlastně jsem tam působil až do ligové osmnáctky. Pak jsem šel na vojnu a potom do Kyjova.
Váš tým už dlouho drží pospolu a tak nepochybuju o tom, že máte skvělou partu. Kdo z kabiny se nejvíc stará o dobrou náladu?
Zatím se o dobrou náladu starám asi já. (smích) I když asi ne vždy v zápase. (znovu se směje) To klukům dávám čočku, když to není tak, jak si to představujeme. V kabině se to snažím nějak usměrňovat, protože jsou to mladí kluci, kromě dvou tří co jsme tam starší. Samozřejmě na hřišti nedám nic zadarmo, protože chci, aby to tady nějak vypadalo a věnuju tomu spoustu času. Hrajeme to všichni zadarmo. Tady nikdo nic nebere. Takže asi tak.
Sledujete MS v hokeji? Váš tip jak dopadne naše reprezentace?
Když mám čas, tak ano. Je to teď trochu náročnější. Jsem 6x týdně na hřišti. Trénuju ještě prcky a navíc to musím skloubit s prací. Naše hokejisty sleduju. Naši vypadnou ve čtvrtfinále.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.