ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 22.kolo Moravskoslezský | 1.B třída sk. A, 2022-2023

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 22. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

 

Rozhovor nám poskytl Petr Baczke z Krnova.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k výhře o hráče kola. Trenér Lhotka vás nominoval za výkon v utkání proti Velkým Hošticím. Jak vy sám byste se ohodnotil ve stupnici jedna až deset a našel byste na svém výkonu ještě nějaké mouchy?
S trenérem si ještě tu niminaci vyřídím. (smích). Sebe hodnotit nebudu, protože jak říkám, kdybych nedělal chyby, nehrál bych bé třídu.
Takticky jste zvládli zápas proti svému soupeři. Jak vy sám jste výkon svého týmu viděl, a co podle vás rozhodlo o vašem vítězství?
O výhře rozhodlo bránění celého mužstva. Byli jsme na ně dobře připravení, kdy jsme věděli, že si máme dávat pozor na jejich rychlé záložníky. Dále jsme měli dobrou hru uprostřed hřiště, kde jsme je dobře napadali a nedávali jsme jím prostor k finální nahrávce. Oni tak museli nakopávat a to jsme si v pohodě pokryli.
S jakou taktikou jste do zápasu vstupovali, a zaskočil vás něčím soupeř?
Trenér je měl dobře nastudované, takže jsme na ně byli připraveni. Jediné co měli hodně nepříjemné, byli jejich standardky, což ale byla jejich jediná zbraň.
V zápase prakticky o šest bodů jste vyhráli venku o tři branky. Byl průběh jednoznačný, jak napovídá skóre zápasu a jak se vlastně zápas vyvíjel?
Rozhodně to nebyl jednoznačný zápas. Domácí začali dobře, a první šance byla jejich. Do hry nás dostala proměněá penalta. Pak to bylo opět vyrovnané s šancemi na obou stranách, až do toho druhého gólu. Pak už jsme měli více ze hry a po třetí brance se soupeř zlomil.
V zápase jste jako stoper vsítil druhou branku zápasu. Popište, jak k situaci vůbec došlo?
Chodím na standardky, a po jedné z nich jsem zůstal vepředu, a náš záložník Zavadil zachytil jejich nahrávku a odcentroval do vápna, kde jsem se do míče vrhnul rybičkou a zavěsil.
Zařídil jste i první branku, kdy jste byl faulován v pokutovém území. Jak situace vypadala z vašeho pohledu?
Po standardce se odrazil míč ke mně a já se s ním chtěl dostat do vápna, kde jsem se probil, ale byl jsem zde faulován.
Jako stoper jste byl často v útočných akcích. Chce to tak po vás trenér, nebo to vyplývá z daných situací?
Po mně se to nechce. Je to jen tím, že jako nejvyšší muž týmu chodím na všechny standardky, takže se tam občas vyskytnu. Ten náš tým je totiž takové pozemní hnutí kolem 160 cm. (smích)
Na podzim jste ještě válel v dresu Chomýže. Kdo a co vás přimělo změnit dres a odejít do Krnova?
Popravdě jsem toho na podzim kvůli zranění moc neodehrál. Po operaci jsem s nějakou nabídkou ani nepočítal a chystal jsem se spíše do fotbalového důchodu. Zavolal mi však ale během zimni přestávky trenér áčka Santarius, že shání stopera do béčka a domluvili jsme se, že to o zimní přestávce zkusím. V přípravě mi to docela šlo, a když jsem v ní předběhl i takové borce jako Kuba Hrubý, tak jsme si s Krnovem plácli. (smích)
Loni jste se s Chomýžem nezachránil, a letos jste přestoupil do klubu, který rovněž bojuje o záchranu. Jak myslíte, že vaše záchranářská mise dopadne, a nevadí vám opět podstupovat tyto nervy?
Pro mě to už po těch letech nervy nejsou. Situace je ale v Krnově jiná než v Chomýži, kde je kádr starší. V Krnově je to naopak, a myslím, že se v pohodě zachráníme.
Představte naším čtenářům vaši kariéru? Ve kterém klubu jste se cítil nejlépe?
Většinu kariéry jsem strávil v Chomýži. Zde jsme začal hrát fotbal od mládí a dotáhl jsem to do bé třídy. Pak jsem taky hrával v Úvalně, Městě Albrechticích a v polských Bránicích, kde jsem prožil svá nejlepší léta kariéry. Zde jsem hrával něco jako u nás krajský přebor.
Dlouho dobu jste svou kariéru spojil s Chomýžem. Plánujete ještě někdy návrat na místo činu?
V Chomýži jsem ještě ve vedení klubu a kádr zde nemáme na bé třídu. Potřebujeme, aby nám zde dorostli dorostenci a v horizontu několika let se do bé můžeme vrátit. A návrat, uvidíme, jak mi zdraví dovolí.
Hrajete s mladými kluky, kteří jsou o hodně mladší než vy. Jak se vám s nimi hraje? Snažíte se jím předávat své bohaté zkušenosti? A jak se udržujete v kondici, abyste jim dokázal stíhat?
Je to trochu jiné než v Chomýži, kde jsem ve svém věku (37 let) patřil k těm mladším hráčům, tady jsem nejstarší. Kluci na hřišti fungují dobře, takže jim do toho nemluvím, protože vědí, co a jak. Co se týká kondice, tak jsem hodně pracovně vytížen, takže já na treninky nechodím, jen na zápasy a trénuji individuálně (běh, kolo apod.).

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.