Záložník Třebše Matěj Franta: Co se pamatuji, tak na velké hřiště to byly nejrychlejší 2 góly co jsem zaznamenal

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 25. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Proti Chlumci jste vstřelil dvě branky v rozmezí tři minut. Povedlo se Vám někdy takto rychle po sobě skórovat a jaký byl zápas s Chlumcem?
Co se pamatuji, tak na velké hřiště to byly nejrychlejší 2 góly co jsem zaznamenal. Hodně podobně tomu bylo také minulý rok za B-tým proti hradecké Slávii B. To jsem vstřelil 2 góly na začátku utkání v rozmezí asi 8 minut (2. a 10. přibližně) a nakonec to i 2:0 skončilo. Zápas s Chlumcem je pokaždé velmi složitý. Chlumec má velice dobrý tým a jejich postavení v tabulce to jen potvrzuje. Tento zápas se mi hrálo s jakousi lehkostí, jelikož jsem dostal hodně ofenzivní pokyny. Ze začátku zápasu jsme si dokázali vytvořit nějaké šance, kdy jedna skončila dokonce v bráně, ale kvůli ruce nebyl gól uznán. Poté jsme trochu vypadli z tempa a to mělo za následek ty obdržené dva góly. O poločasové přestávce jsme si vše v kabině vyříkali a nastoupili jsme jako vyměnění. Potom přišly důležité dva góly a následné penalty jsme zvládli. Určitě, ale mrzí ten výpadek v prvním poločase.
Nastupujete za A-tým i B- tým, kde se Vám hraje lépe a je velký rozdíl mezi I.A třídou a krajem?
Musím říct, že lépe se mi hraje za A-tým. Občas totiž dostanu šanci v útoku a také herní styl na 3 obránce mi vyhovuje. S B-týmem jsme minulý rok skoro neochutnali porážku, a proto se za B-tým hraje nyní daleko složitěji. Rozdíl mezi I.A třídou a krajem tak velký určitě není. Ty nejlepší týmy v I.A třídě jsou srovnatelné se spoustou krajských týmu.
A-týmu Třebše se na jaře v krajském přeboru zatím velmi daří a stoupá v tabulce vzhůru. Na druhou stranu B-tým v I.A třídě se nachází ve spodních patrech tabulky. Věříte, že se vyhnete boji o sestup?
Jak jsem již zmiňoval B-týmu chybí v této sezóně lehkost. Byli jsme zvyklí vyhrávat a postupem do vyšší soutěže se to změnilo. Já doufám, že se sestupu vyhneme. Byla by to určitě škoda pro Třebešský fotbal, protože nynější dorostenci mají určitě co nabídnout a kde se nejlépe rozehrát, než v B-týmu.
Většina vašich spoluhráčů potvrdilo, že jsou v Třebši nadmíru spokojeni, někteří dokonce řekli, že Třebeš berou jako svoji druhou rodinu. Je tomu u Vás taky tak, případně čím to je, že v týmu je taková super chemie?
Můžu také jedině potvrdit. Já jsem ve Třebši od svých 5 let, takže to beru jako druhý domov. Musím také zmínit, že parta kterou tu máme je opravdu skvělá. Nevím čím to je, ale prostě to klape.
Jak funguje spolupráce A-týmu a B-týmu, trénujete společně?
Spolupráce je v týmu velice dobrá. Je to znát na vzájemné pomoci v zápasech. Obzvlášť v tuto chvíli při absenci spousty hráčů kvůli zraněním. Stává se tak, že někteří hráči chodí na 2 zápasy za víkend. Všechny tréninky máme společné a páteční předzápasový trénink je rozdělený na A a B-tým. Stejně tomu je i tak, když přijde na trénink více lidí, tak se to prostě rozdělí.
Kde pracujete, případně studujete?
Ještě studuji obor Informační Management na Univerzitě Hradec Králové. Zatím pracuji jen jako brigádník. Dělám kurýra pro pizzu v Hradci Králové.
Váš oblíbený hráč a klub?
Jsem velký fanoušek Londýnského Tottenhamu Hotspur, kterému fandím od dětství. Také mám rád Real Madrid a Bayern Mnichov. Z hráčů mám samozřejmě velice rád Tottenhamské duo Harry Kane, Heung Min Son. Mimo Spurs je to Cristiano Ronaldo, nebo Vinícius Junior. Z bývalých fotbalových hvězd to potom je Arjen Robben, Jermaine Defoe, nebo Francesco Totti.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.