ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 21.kolo Moravskoslezský | 1.B třída sk. A, 2022-2023

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 21. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

 

Rozhovor nám poskytl Radek Klimeš ze Zlatníků.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k výhře o hráče kola. Co na to říkáte?
Děkuji, moc si toho vážím. S něčím takovým jsem nepočítal.
Jak vy sám jste byl spokojen se svým výkonem? Byl to váš nejlepší jarní výkon? A našel byste na něm ještě nějaké nedostatky?
Ano, troufám si říct, že to byl můj zatím nejlepší výkon v jarní části sezóny, nicméně vždycky je co zlepšovat, protože k pár chybám z mé strany v zápase došlo. Naštěstí mám ale skvělé spoluhráče, kteří mi k takovému výkonu pomohli. Spokojenost panovala nejen u mě, ale také v kabině a hlavní je, že jsme si odvezli všechny 3 body.
Který zákrok považujete za nejlepší, a který za nejefektivnější?
Je těžké z takového množství vybrat jeden nebo dva zákroky, ale určitě si vážím zákroku, kdy na mě nechtěně vystřelil vlastní spoluhráč Martin Bláha (smích). Jinak samozřejmě každý zákrok, který zabrání soupeři vstřelit branku je důležitý a o to víc jsem rád, že tento zápas vyšel pro naše mužstvo s nulou za mými zády.
Výkon mužstva hodnotíte na stupnici jedna až deset jaký bodem? A vy sám jste byl spokojený s ním?
Zvolil bych 8. Výkon odpovídal zvolené sestavě, ve které bylo nutné udělat hned několik změn a také stavu hřiště, které bylo na jedné straně výrazně podmočené.
Jakou taktiku vám naordinoval na sobotní zápas trenér Werner? A plnili jste jí do puntíku?
Věděli jsme, že Jindřichov má pár hráčů, na které je třeba dávat si pozor a i na to kladl trenér Werner důraz. Hlavně jsme ale chtěli hrát naši hru, a aby ten, kdo určuje tempo hry, jsme byli právě my.
Zaskočil vás soupeř něčím?
Neřekl bych, že přímo zaskočil, ale například domácí kapitán Boháček předváděl, proč kapitánskou pásku nosí právě on. Bylo obtížné ho v některých situacích uhlídat.
Jak vůbec zápas s Jindřichovem probíhal?
Jindřichov si na začátku zápasu vypracoval několik šancí, ale po vyloučení domácího Tilkeridise jsme se dostávali více dopředu a domácí hrozili jenom z našich chyb a brejků. Naštěstí ani jednu šanci nevyužili a nám se podařilo dvakrát skórovat.
Co bylo klíčem k vaší výhře?
Určitě již zmiňované vyloučení domácího hráče, ale také dobrý výkon našeho mužstva, které makalo. V zápase mimo jiné dominovali stopeři Dočkal s kapitánem Uvírou a můj jmenovec Jan Klimeš podle mého názoru také podal jeden z nejlepších dosavadních výkonů. Ale pochvalu zaslouží každý, protože jeden bez druhého bychom to nedokázali.
Na jaře vám to zatím šlape. Čím si tento obrat oproti podzimu vysvětlujete?
To nedokážu vysvětlit. Na podzim jsem nebyl součástí týmu a tak nevím, jaké měli kluci pokyny, ale možná je to změnou trenéra. Trenéra Chmela si vážím a dosáhl ve Zlatníkách velkých úspěchů, ale trenér Werner přišel s trošku jinou hrou, která nám zdá se vyhovuje víc.
Máte 20 bodů, ale zachránění ještě nejste. Kolik bodů myslíte, že bude potřeba na a kolik chcete do konce jara získat?
Jestli do konce sezóny zbývá 6 zápasů, tak bychom samozřejmě chtěli k těm dvaceti získat dalších osmnáct bodů. (smích) Chceme vyhrát každý zápas a myslím, že bez toho by ani nemělo cenu chodit na hřiště.
Vy sám jste na podzim přestoupil do Radkova. Co bylo příčinou vašeho návratu?
Není tajemstvím, že jsem chtěl ještě minimálně půl sezóny zůstat mimo Zlatníky, ale po odchodu mého teď už bývalého brankářského kolegy Kamila Janetzkého jsme si s trenérem sedli a domluvili se, že se vrátím zpět do Zlatník už teď.
Jaro jste ale jako jednička nezačínal. Co vám pomohlo si vybojovat pozici jedničky?
Ano, před začátkem sezóny jsme si s trenérem jasně řekli, že začnu jako dvojka, ale po zranění Roberta Ondráčka z prvního zápasu v Bruntále nezbývala jiná možnost, než nastoupit mezi tři tyče a pomoct týmu sbírat body. Určitě mi prospěl i půlrok strávený v týmu TJ SPS Radkov, který bych chtěl tímto pozdravit a poděkovat mu. A v neposlední řadě to byla důvěra a upřímnost trenéra Wernera.
S jakým cílem půjdete do nedělního zápasu s lídrem tabulky z Heraltic? A čím je budete chtít překvapit?
Cíl je jasný a to zvítězit a nechat všechny tři body doma. Na tabulku se nedíváme, každý se dá porazit a v každém týmu jsou jenom lidi. Věřím, že trenér Werner zvolí správnou sestavu a že vymyslí něco, čím bychom mohli soupeře překvapit a přetavit zápas v naše vítězství. Víc asi zatím nebudu s prominutím prozrazovat.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.