No a to, co mi nikdo asi neuvěří je, že...

Hlasovali jste a vzešel vítěz! Zeptali jsme se výherce, kapitána týmu Nevšová Petra Švacha, na pár otázek. Jak odpovídal? A na co jsme se vůbec ptali...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Zdravím, moc gratuluji k vítězství v naší anketě. Jaký je pocit být nejlepším hráčem 19. kola? A věděl si vůbec, že jsi součástí sestavy?
Také vás zdravím a moc děkuji. Samozřejmě jsem to věděl, naše top manažerka Ivanka (tak jí říkám) vše sleduje a důležité informace posílá na skupinu našeho mužstva.
Jaký byl zápas z tvého posledu?
Byl to vynikající zápas, co se týče fotbalu jako takového... Diváci přišli ve velkém počtu a určitě si přišli na své. Tímto bych chtěl pozdravit p. Matúše staršího a poděkovat mu, že jsem mohl u nich kdysi spát..Jak říkám, zápas jsem si dokonale užil a celé naše mužstvo včetně lavičky taktéž.
Pomohla ti sportovní škola hodně ve fotbalovém životě?
Tak pro fotbalový život určitě, ale v osobním životě ne. Nerozvíjel jsem se, víc bych to asi nerozebíral.
Určitě máš za sebou hodně úspěchů. Vyzdvihl bys nějaký?
Nemyslím, že mám hodně úspěchů, nejsem jako můj "bráška" Alda Urbys, který hrál Ligu mistrů a ubránil Ronalda, toto je pravý fotbalový úspěch. Teď to beru ale tak, že je úspěch to, že můžu ještě vůbec hrát, po tom co mám vše za sebou, trénovat děti (což mě moc baví) a tímto bych chtěl poděkovat Vaškovi Tomšů a Ivě, že mi tohle všechno nabídli. Já si toho moc vážím
Dlouho si hrál za TVD Slavičín. Proč najednou změna?
No najednou... kdyby to šlo vrátit, tak změna už by nastala po odmítnutí postupu do MSFL, do teď to nechápu. Fotbal přece hraji pro nějaký cíl, být nejlepší, být viděn, vyhrát, postoupit atd. To se nestalo. No a poslední 2 až 3 roky už komentovat ani nebudu. Stručně: nelíbí se mi filozofie klubu. Takže změna měla proběhnout již dříve.
Fotbal hraješ celý život. Jak by si tedy popsal, co pro tebe znamená?
Znamená to, co v minulém kole řekl můj spoluhráč Milan Mujkoš. (Obránce týmu předchozí kolo na otázku odpověděl: „Hrám ho celý život a je to už závislosť. Milujem, ked si po vitazstve môžme zakricat a je jedno či v lige alebo v krajskom prebore.") Fotbal je součástí mého života. Jelikož mám strašně rád děti, miluji když vidím v dnešní době děti jakkoliv sportovat (teda kromě playstation).
Připravuješ se na hru nějak individuálně? Máš nějaký rituál?
Ano připravuji, zůstalo to ve mně a zřejmě i zůstane, i kdybych hrál nejnižší třídu. Snad někdy vyhraje tuto soutěž i Šoumen (Tomáš Švach) a dostane stejnou otázku, zajímala by mě jeho odpověď.
Jsi velikým fanouškem i na obrazovce? Čí si největší fanoušek? Máš nějaký vzor?
Ano velmi rád sleduji sport jak v TV, tak jezdím v regionu na různé sporty, jen toho času je čím dál méně.. ale u TV rozumovat jak se to má hrát, mi fakt jde. Ale nejvíc mě vždy rozesměje to, jak moje ex přítelkyně komentuje zápasy, jakoby hrála 8 let bundes ligu.
Zabýváš se i něčím jiným než fotbalem? Jaké jsou tvé koníčky?
Tak tohle se i bojím odpovědět. To mi asi nikdo neuvěří. Na prvním místě je moje 12-ti letá dcera, snažím se jí věnovat veškerý volný čas, pokud teda má náladu být se mnou. Na druhém můj pes Rocky. No a to, co mi nikdo asi neuvěří je, že rád sleduji různé dokumenty o závislostech a rád bych nějakou formou v této oblasti pomáhal lidem s touto problematikou.
Další zápas hrajete se Štítnou nad Vláří, která je momentálně šestá v tabulce. Budeš hrát? A co od toho očekáváš?
Nebojím se říct, že budu hrát, pokud náš TOP tréňa nerozhodne jinak, což si ale nemyslím. Těším se, ať si to zase celé mužstvo včetně všech diváků poctivě užijeme a spolu si po zápase zase zařveme. Tímto bych chtěl na zápas pozvat co nejvíce lidí, protože výtěžek ze vstupného jde pro jednu nevidomou místní holčičku, Victorku, a pomůže to tak snad alespoň trochu její mamince i celé rodině.
Moc děkuji za odpovědi a přeji krásný den.
Děkuji za rozhovor.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.