Mám talent na to udělat občas nějaký kiks, říká hráč 23. kola Matěj Rajnoch

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče 23. kola a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Matěj Rajnoch z Jíloviště se v rozhovoru rozpovídal o svém výkonu na půdě Chlumce, o svých fotbalových silných i slabých stránkách či vztahu se svým bratrem Janem!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v hlasování o hráče kola. Byli to spoluhráči, kteří Vám poslali většinu hlasů?
Děkuji. Myslím, že určitě spoluhráči, manželka a kolegové z práce. Řekl bych, že z Jíloviště byl určitě nejaktivnější Kuba Kučera, tomu nic neunikne a rád se postará o to, aby týmová kasa nebyla prázdná.
Jak byste zhodnotil svůj výkon proti Chlumci?
Ze začátku nejen na mě trošku zapůsobila změna počasí, bylo větší teplo a tělo na výkon nebylo moc připravené, tak chvíli trvalo, než jsme se srovnali. Utkání bylo celkem takticky svázané, věděli jsme, že musíme pečlivě bránit. Povedl se nám vstup a mně osobně i rozehrání pár akcí. Asi největší starosti jsem měl s Lukášem Šedivým. Škoda, že jsem netrefil hlavou jednu ze svých dvou šancí po krásných centrech Honzy Rady.
S čím jste na půdu lídra soutěže jeli?
Měli jsme souběh utkání s B-týmem, takže kádr byl užší, ale kostra zůstala stejná, Věděli jsme, že to je jen o nás. Chlumec je zatím suverénní, takže jsme tam jeli s respektem a cílem to dobře odbránit, hrát organizovaně a doufat, že se dostaneme do nebezpečných šancí. To se taky stalo, bohužel jsme ale žádnou neproměnili.
Panovala po utkání s bodem spokojenost?
Určitě. Do puntíku jsme splnili to, co jsme si řekli a povzbudilo nás to do dalších výkonů.
Kdo měl blíž k vítězství?
Když si to s odstupem času přehraju, tak jsme vlastně na šance vyhráli. Domácí toho ve finále moc neměli, i když měli větší územní převahu. Takže pokud mám odpovědět na otázku, tak my.
V Jílovišti hrajete se svým bratrem Janem. Jak si na hřišti rozumíte?
Premiéru jsme si spolu odehráli před pár lety v divizi za Motorlet. Teď už spolu hrajeme rok a půl tady v Jílovišti. Myslím, že spolupráce funguje. Honza má skvělé organizační schopnosti a mraky zkušeností, takže si vždy řekneme a buď mě posune on, nebo já jeho.
Kdo je lepší?
Zkušenosti asi mluví za vše. Netroufl bych si říct, že jsem lepší než on. I když občas se mi taky povede něco výjimečného, například můj poslední gól proti Klecanům.
Ještě jako žáček jste působil v Bohemians 1905. Máte nějaký zážitek, na který v zelenobílém dresu rád vzpomínáte?
Ano, to je pravda, i když krátce. Nejvýraznější vzpomínka je asi ta s Vaškem Kadlecem. Jsme stejný ročník. Tenkrát jsme jeli na turnaj někam k Hradci Králové, za celý turnaj jsme dali jako Bohemka asi dvacet pět branek, z nichž Venca dal dvacet tři. Na to nikdy nezapomenu.
Jaká je Vaše největší fotbalová přednost?
Řekl bych, že dlouhé křížné balóny. Škoda jen, že máme na Jílku menší hřiště a nejdou tam sypat častěji.
A jaká je naopak Vaše největší slabina ve fotbale?
Mám talent na to udělat občas nějaký kiks. Většinou je to kvůli špatnému vyhodnocení situace, která se zdá být jednoduchá. Ale už je to lepší než dříve, asi to jde s věkem
Tradiční otázka na závěr - bude pro Vás triumf v naší anketě znamenat nějaký příspěvek do klubové kasy?
Každopádně. Jak říkal přede mnou Ondra Vrabec, pokladník Vojta Valtr už mi určitě na svém smartphonu generuje QR kód (dodává s úsměvem).

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.