Nadcházející týdny budou náročné, ví Slováček z Herálce

Jakub Slováček zažil s Herálcem šestibodový víkend snů. Sám však ví, že kvůli spoustě dohrávek jeho tým nečeká v dalších týdnech nic lehkého.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jakube, gratuluji ke zvolení hráčem kola. Čeká tě nějaký příspěvek do kasy?
Děkuji moc. Samozřejmě, příspěvku do kasy se nevyhnu, ale naštěstí je to v rámci desítek korun.
Kdo tě podpořil v tom, že jsi vyhrál?
To bych také rád věděl. Myslím, že v tom májí prsty spoluhráči v čele s naší gólmanskou čtyřkou Marinem. Tímto děkuji všem, kteří pro mě hlasovali.
O víkendu jste porazili Nedvědici. Jak bys zápas popsal?
Do Nědvědice jsme odjížděli dobře naladěni a očekávali jsme bojovný zápas plný osobních soubojů. Začátek utkání byl vyrovnaný bez větších šancí z obou stran. Paradoxně chvíli po zbytečném vyloučení našeho stopera jsme dokázali skórovat. Hra v deseti nám svědčila i nadále a dokázali jsme přidat další branky. Nedvědice měla pouze ojedinělé šance, které skončily na naší obraně nebo skvělými zákroky gólmana. I vzhledem k terénu, který se jen tak v krajských soutěžích nevidí, nebylo utkání moc pohledné, ale bojovností a nasazením jsme dokázali uspět.
Ještě před tím jste v dohrávce porazili FŠ Třebíč. To byl jaký zápas?
Pro nás velmi težký zápas. FŠ Třebíč byla velmi kvalitní soupeř. Nastěstí máme hrajícího předsedu, který věnoval spoustu hodin sledováním videa a rozborů soupeře. Jeho zvolená taktika na utkání přinesla ovoce v podobě tří bodů. Třebíč byla více na míči, většinu zápasu i držela míč, ale produktivnější jsme byli my. Za tři body proti tomuto soupeři jsme opravdu rádi.
Během pár dnů jste odehráli dva zápasy. Před nimi jste tři týdny nehráli kvůli počasí. Jak jste se v té pauze připravovali?
Pauzu jsme se samozřejmě snažili, co nejvíce vyplnit tréninky, ale nepřízeň počasí a marodka nám pokazila i část těchto tréninkových jednotek. Proto jsme se museli také připravovat individuálně. Máme ještě dohrávat dva odložené zápasy, ale hřiště v Herálci stále není ve stoprocentním stavu. Nadcházející „anglické” týdny pro nás budou náročné.
Do Herálce jsi se v zimě vrátil po roce. Co tě přimělo k návratu?
Asi bych to úplně nenazýval návratem, protože jsem neměl v plánu Herálec opouštět. Byla to nucená pauza kvůli zranění kolene. Během minulého roku jsem absolvoval dvě operace včetně plastiky křížového vazu a mezi operacemi jsem dostal šanci odehrát pár utkání ve Vítanově. Hned po rekonvalescenci jsem se vrátil zpět do Herálce.
Jaký je tvůj oblíbený tým?
SK Slavia Praha
Kdy nebo jak jsi začal s fotbalem, kdo tě k němu přivedl?
S fotbalem jsem začal v rodných Kameničkách asi v šesti letech. Na vesnici dříve nebyla možnost sportovního vyžití tak pestrá jako je dnes, a proto fotbal byl jasná a téměř jediná volba. Navíc jsme s rodiči jsme bydleli jsme přímo naproti fotbalovému hřišti.
Čím je pro tebe vlastně fotbal?
Fotbal je pro mě celoživotní záliba a radost. Dříve pro mě byl fotbal číslo jedna, ale s věkem se ovšem mění ambice a priority, a tak už to je nýní spíše o udržení pohybu a o skvělé partě, kterou v Herálci máme.
Co říkáš na portál fotbalunas.cz?
Portál je perfektní na sledování výsledků a novinek. Velmi často stránky navštěvuji. Doufám, že takto bude fungovat i nadále.
VÝBĚR JAKUBA SLOVÁČKA:
Největší kliďas týmu:
Martin Žejdlík
Největší srdcař týmu:
Vojtěch Uchytil
Největší bavič týmu:
Milan Boháč
Nejrychlejší hráč týmu:
Roman Holeš
Hráč s nejtvrdší střelou v týmu:
Tadeáš Otava
Děkuji za rozhovor.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.