Útočník Vysoké Josef Homolka v rozhovoru s Hráčem kola

Za nejlepšího hráče uplynulého kola jste zvolili útočníka Vysoké Josefa Homolku. Mladý útočník, který v týmu Vysoké hostuje z jiného hradeckého týmu, a to Slavie, se v 8. kole dvakrát trefil do sítě Červeného Kostelce a tím výrazně přispěl ke konečné výhře 0:4.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V posledním kole proti Červenému Kostelci jste o výhře definitivně rozhodli třemi góly v závěrečné půlhodině. O kolo zpět jste vyhráli v Rychnově díky brankám z 50. a 70. minuty. Snažíte se soupeře během zápasu utahat a následně se prosazovat do unavené obrany soupeře?
Řekl bych, že se snažíme předvádět kombinační hru, kterou chceme soupeře zdolat a branky proto mohou padnout prakticky kdykoli. To, že nám v posledních dvou utkáních branky padaly až ve druhém poločase, možná trochu souviselo i s kondicí soupeře, ale nikoli však s naší taktikou.
Proti Červenému Kostelci jste se dvakrát střelecky prosadil z prostorů kolem malého vápna. Jste typologicky útočník tzv. do šestnáctky?
Tady těžko říci, ale neřekl bych, že jsem vyloženě typ jen do šestnáctky. Nebojím se vystřelit i z větší vzdálenosti.
V sezoně 11/12 jste hrál za juniorský tým Pardubic. Jaké vám to přineslo zkušenosti?
Přesněji řečeno to bylo ještě v dorostu. Zkušeností z Pardubic si velice vážím a jsem rád, že jsem mohl poznat, jak to funguje ve velkém klubu, kde působí profesionální trenéři. A možnost zahrát si i nejvyšší dorostenecké soutěže byla vskutku motivující. Rád na toto období vzpomínám.
Za posledních několik sezon jste působil v domovské Slavii Hradec, zmíněných Pardubicích a nyní ve Vysoké. Nedělá vám problém zvykat si na nové spoluhráče?
Myslím si, že jsem typ hráče, kterému nedělá žádný problém adaptovat se do nového prostředí. Každý tým sice má jiné individuality, ale zvyknout si na nové spoluhráče pro mě nebyl žádný problém.
Se Slavií, ze které hostujete, jste se střetli hned v prvním kole. Jaké to bylo stát proti svému klubu, nebáli se vaši noví spoluhráči, že byste mohl zápas „sabotovat“?
Úvodní zápas v Orlické kotlině pro mě byl velmi těžký. Přiznám se, že hrát proti bývalým spoluhráčům bylo zpočátku trochu zvláštní, protože jsem ve Slavii vyrostl a mám zde spoustu přátel. Nyní jsem ale ve službách Vysoké, a proto žádná ,,sabotáž" z mé strany nehrozila. Dokonce ani spoluhráči nic takového nepociťovali.
Je útočníkem číslo jedna zkušený Vojtěch Bělka, hledáte ho na hřišti, nebo si oba snažíte v zakončení vyhovět?
Vojta Bělka je velmi zkušený útočník, který mi jde příkladem. Na hřišti se snažíme hledat jeden druhého a vzájemně si vyhovět stejně jako s ostatními spoluhráči.
O víkendu vás čekají dosud neporažené Kratonohy, co budete potřebovat, abyste jejich sérii bez prohry přerušili?
Čeká náš velmi těžký zápas. Klíčem k úspěchu by mohla být klidná kombinační hra bez zbytečných ztrát míče. Poštěstí-li se a přidáme i nějakou branku můžeme i vyhrát.
Jaké jsou ideální představy vaší budoucí fotbalové kariéry?
Nekladu si žádné velké cíle. Hlavně bych si přál, aby se mi vyhýbala zranění, abych mohl hrát, co nejdéle to půjde.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.