Chtěl jsem být na Televizní noviny doma, bohužel to ale klasicky nevyšlo, říká hráč 21. kola Radek Zach

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče 21. kola a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Rakovnický brankář Radek Zach se v rozhovoru rozpovídal o vítězném utkání v Podlesí, ve kterém předvedl neskutečný výkon a nebo prozradil také to, podle jakého gólmana mu v kabině přezdívají!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v hlasování o hráče kola. Co na to říkali spoluhráči?
Moc Vám děkuji. Spoluhráči mi spíše děkovali, a to hned po vítězném zápase v Podlesí. Co se týče této ankety, tak s tím už tak nějak počítali.
Právě proti Podlesí jste zaznamenal několik fantastických zákroků, a měl jste tak obrovský podíl na rakovnické výhře 1:0. Životní zápas?
Životní ani tak ne, spíše důležitý na cestě za záchranou. Klukům jsem to musel vrátit za předchozí čtyři zápasy, kdy jsem si na balón příliš nesáhl. Životní zápas byl asi s Domažlicemi v ČFL, kdy jsme je doma porazili se štěstím 1:0. To mě trefovalo snad opravdu všechno.
Byl jste po utkání středem oslav?
S kluky jsme za to ,,lehce” vzali, ale že bych byl středem oslav já, to ne.
Mám tu dotaz od Vašeho brankářského kolegy - do kdy jste měl od své přítelkyně po vyhraném pátečním zápase povolené vycházky a o kolik hodin jste je přetáhl?
Díky, Tome (směje se). Vzhledem k tomu, že jsme hráli v pátek a před námi byl prodloužený víkend, tak jsem to doma hlásil už dopředu. Každopádně jsme začali velmi brzy, a to už ve tři hodiny odpoledne. Chtěl jsem být na Televizní noviny doma, bohužel to ale klasicky nevyšlo a přetáhl jsem to o čtyři hodiny.
Který z Vašich zákroků v utkání s Podlesím byl nejtěžší?
Nejtěžší byl zákrok, když jeden z domácích hráčů hlavičkoval z malého vápna do protipohybu a já to na brankové čáře na poslední chvíli vytáhl.
Zažil jste někdy v kariéře větší kolotoč, než právě v prvním poločase na půdě Podlesí?
Ano, s již zmíněnými Domažlicemi. To byl kolotoč celých devadesát minut.
Právě proti Podlesí jste se na podzim zranil a poté dlouho chyběl. Vrátily se Vám během utkání nepříjemné vzpomínky na podzimní střetnutí?
Vzpomněl jsem si na to, ale vzhledem k tomu, že jsem si to zranění způsobil já sám, a nikoliv soupeř, tak jsem to během zápasu nějak nevnímal.
Kdo je Vaším brankářským vzorem?
Mám hodně rád David De Geu. Kluci mi občas také řeknou "De Zach".
Pokud se nemýlím, jste fanouškem pražské Sparty. Půjdete v sobotu letenské proti Slavii podpořit přímo na stadion?
Na stadionu bohužel z rodinných důvodů nebudu, v televizi si ale zápas ujít nenechám. Na stadion se chystám 26. dubna, kdy doma máme Plzeň.
Jaká je největší náplň Vašeho volného času?
Ve volném čase se musím věnovat rodině. S přítelkyní máme tříletou dceru, kterou to s míčem hodně baví, tak uvidíme, jak dlouho jí to vydrží (dodává s úsměvem).
Tradiční otázka na závěr - bude pro Vás triumf v naší anketě znamenat nějaký příspěvek do klubové kasy?
Ani ne tak do kasy, jako spíš do lednice (směje se). Správce lednice Tomáš Pucholt už mi hlásil, že musím přinést basu.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.