Dokážu zaspat i na zápas, který začíná ve dvě odpoledne, netají Tomáš Elznic

Pustověty šokovaly v Kněževesi, ukončily jarní čekání na vítězství a braly cenné tři body. Do top jedenáctky se dostali hned dva hráči Sokola, ale vítěz může být jen jeden. Hráčem 19. kola se tak stal Tomáš Elznic, se kterým přinášíme tradiční rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Zápas proti Kněževsi se povedl, ukončili jste čekání na první jarní vítězství. Jak se výhra proti zkušenému celku, navíc na jeho hřišti, zrodila?
Souhlasím, že to nebyl lehký zápas a po špatném výkonu s Lišany jsme byli sami na sebe naštvaní. Proti Kněževsi jsme hráli důrazně, makali jsme a i když jsme se na první gól docela nadřeli, tak se nám ho podařilo vstřelit. Pak už jsme byli o něco uvolněnější, přidali další dvě branky a mohli si vítězně zařvat.
Co tě bude zvolení hráče kola stát do kabiny?
Před sezónou byla snaha o vytvoření ceníku pokut, ale nějak to nevyšlo. Narážkám a vtipům se rozhodně nevyhnu a každá chyba bude trestána dvojnásobek, hráč kola a udělá tohle...
Jak se oslavilo důležité vítězství? Bylo to ostré tažení až do ranních hodin nebo poklidné hospodské posezení?
Bohužel jsem měl akci mimo tým, ale už jsme dohodlí na příští víkend, kdy má jeden z hráčů narozeniny, to by mohlo a asi bude dost divoké. Minimálně oslavenec bude na šrot.
Kdo v kabině dělá srandu, kdo chodí neustále pozdě, na koho je největší spolehnutí na hřišti a kdo tráví nejvíce času u zrcadla?
Srandu u nás dělá skoro každý a vyloženě někoho, kdo by o sebe přehnaně pečoval, nemáme. Na hřišti se můžeme nejvíce spolehnout asi na gólmana, že mu tam za zády něco skončí (smích). Pozdě chodím nejčastěji asi já, dokážu zaspat zápas, který začíná od dvou odpoledne, to bude možná i můj jediný nechtěný předzápasový rituál.
Jakému klubu fandíš v naší nejvyšší soutěži a komu na evropské scéně?
U nás je to Spartička, na kterou se sporadicky jdu podívat na Letnou, ale radši sleduji Evropu a to Reálek, který mi dělá dlouhodobě radost svými úspěchy. Poslední El Clásico bylo pro mě pastvou pro oči.
Na české ligové scéně se prohání několik nadějných talentů, ale také hráčů přes čtyřicet let. Koho bys označil jako největší talent a zároveň i veterána české nejvyšší soutěže?
Jak říkám, naši ligu nesleduji často, ale vyzdvihl bych třeba Marka Matějovského, který je můj oblíbenec dlouhodobě.
A koho uznáváš jako aktuálně nejlepšího hráče ligy?
Vůbec si netroufám říct nejlepšího, ale v první dvacítce by byli nejspíš jen Sparťani (smích).
Vraťme se do rakovnického okresního přeboru, koho vidíš jako nejlepšího hráče a brankáře v této soutěži?
Nejlepší gólman je samozřejmě ten náš. Trochu línej, ale kolikrát vytáhne skvělé zákroky a za hráče bych volil asi Urbise z Městečka. Měl jsem možnost si s ním sezónu zahrát a vždy se mi líbilo, jak hraje. Je to takový můj lokální vzor (smích).
Kdo je tvým fotbalovým vzorem?
No a mým absolutním vzorem je CR7. Někdo říká, že je s Messim nejlepší hráč na světě. Myslím si, že nejlepší hráč všech dob se narodil v Portugalsku a to, jak na sobě dokáže celou kariéru makat, je obdivuhodné.
Zajímavé souboje budou v evropských pohárech. Kdo podle tebe ovládne Ligu mistrů, Evropskou ligu a Evropskou konferenční ligu?
Ligu mistrů samozřejmě ovládne její nejúspěšnější účastník a můj oblíbený tým. V Evropské lize bych to přál Leverkusenu a v Konferenční je mi to asi jedno, tu nesleduji.
Česká nejvyšší soutěž se blíží do finále a čeká nás nadstavba. Kdo nakonec urve ligový titul?
Sparta vyhraje jak derby, tak i titul, ostatní týmy letos nemají šanci. Jsme rozjetí a za mě Slavia nemá co nabídnout. My pak už jen v klidu dohrajeme a budeme mít titul. Doufám, že forma bude pokračovat do dalších sezón.
Jaké jsou tvé volnočasové aktivity?
Kromě fotbalu rád zajdu do posilky, zaběhat si nebo aspoň doma si zacvičím. Teď v poslední době jsem se nechal inspirovat přítelkyní a zašel jsem se podívat na horolezeckou stěnu, zkusit si něco vylézt. Je to skvělé odreagování, neskutečná zábava a bolí tě potom celý člověk. Rád se jedu jen tak projet autem ven s kámošema. Chlast je kapitola sama o sobě (smích).

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.