Monika Stará

Reportáž

Železnohorské derby pro Jeřišno

Celé Železné hory žili v neděli derby zápasem mezi ambiciózními týmy Sobíňova a Jeřišna. Téměř stovka fanoušků viděla dlouho vyrovnaný zápas, nakonec však v posledních dvaceti minutách hráči Jeřišna zápas zcela ovládli. Domácím chyběli zkušení Dan Říčan a Pavel Kafka a zřejmě i to bylo důležité memento zápasu. Čtyřmi brankami se zaskvěl hostující Adam Šťastný. Sobíňovská šňůra domácích výher se tak zastavila.

Reportáž

Sobíňov se s Českou Bělou nemazlil

Sobíňov nastoupil podruhé za sebou na domácím hřišti a svého soupeře z České Bělé nešetřil. Nováček soutěže nezanechal na hřišti žádný ostych a měl zápas od úvodních minut ve své moci. Domácímu trenérovi Vránovi se povedlo i střídání do druhé půle, když Pavel Kafka i Michal Moldavčuk dali každý za krátkou chvíli dvě branky. Je vidět, že postup Sobíňova do okresního přebory nebyl žádný fotbalový omyl a nováček zpod Železných hor soutěž jistě osvěží.

Reportáž

FOTO: První tři body pro nováčka soutěže

Sobíňov vrátil po dlouhých dvanácti sezónách okresní přebor do své vísky.  A hned první domácí utkání zvládli domácí na jedničku a připsali si první tři body. To Věžnice toho v Sobíňově moc nepředvedla a pokračuje tak v nevýrazných výkonech poslední doby. Za Sobíňov se dvakrát trefil Vojtěch Vepřovský, po třech brankách v prvním poločase to vypadalo s výsledkem zápasu jednoznačně a vzhledem k tomu, že se Věžnice ani ve druhé půli nezlepšila, odjiždí tak s prázdnou. Pod Železnými horami tak v sobotu bylo veselo.