MSD "D": Rozhovor s hráčem kola 23.kola Milošem Prášilem

0

Vítězem 23. kola je autor hattricku do sítě Napajedel Miloš Prášil. Miloš Prášil je odchovancem Rozsoch, odtamtud však odešel už ve 12 letech do nedaleké Bystřice, kam ještě v mládeži přestoupil. V 18 letech se rozhodl s fotbalem skončit, ale po několika letech se k fotbalu vrátil, což je dnes pro Bystřici velké pozitivum.

Miloši, popište nám situace, ze kterých padly Vaše tři góly.

První branku jsem vstřelil po krásné kombinaci, když si to kluci dávali na jeden dotek až mě Honza Holý našel na vápně a já si to posunul a pálil sem vedle gólmana po zemi. Druhou branku jsem dal po zaváhání jednoho stopera, když mu propadl balón, já ho předběhl, a šel jsem sám na druhého stopera, kterého jsem zaseknul na vápně a vystřelil přesně k tyči. U třetí branky jsem se nějak moc nenadřel, protože mě našel spoluhráč Tomáš Padrtka přímo před odkrytou brankou a já to tam jen zasunul.

Proč jste v 18 letech skončil s fotbalem, co Vás přimělo se vrátit?

S fotbalem jsem skončil v dorostu někdy v 18ti letech. Jelikož hraju ještě florbal (také za Bystřici) tak jsem dal přednost florbalu, protože jsme tam tenkrát měli náročnou sezonu. Hráli jsme 1.dorosteneckou ligu a bylo to jak časově tak i fyzicky náročné. On to však úplně takový konec nebyl, protože výjimečně mi zavolal trenér bečka a když jsem měl čas, taj jsem si šel kopnout za B-tým. K fotbalu jsem se vrátil, když mě oslovil náš dosavadní trenér Karel Fencl jestli to nechci jít zase zkusit, když tady teď bude trénovat on.

Byl jste vždy útočník, nebo jste hrával i na jiných postech?

V mládežnických kategoriích jsem hrával spíše záložníka,to až v chlapech sem hrál v útoku.

Jako útočník máte dávání gólů v popisu práce, kolik jste dal gólů v divizi, kolik jste dal gólů celkem v mužských kategoriích a kolik jste dal hattricků?

Na tuhle otázku já sám neumím v celku odpovědět.Vím že teď mám 12 gólu, loni jich bylo 15, myslím. Jeden rok sem dal v kraji 25 gólu což mi stačilo na nejlepšího střelce, ale nevím jsem dal v mužských kategoriích branek celkem. Tohle byl můj druhý divizní hattrick.

Bystřice má užší kádr, hrajete téměř všichni pravidelně. Jak si například na trénincích udržujete motivaci? Občas si někteří trenéři užších kádrů stěžuji na hráčské „šetření se“.

Je pravda že celou sezonu odehrajeme na 12-13 lidi. Nepřijde mě že by jsme se potřebovali nějak motivovat na trénincích. Vždy si uvědomujeme, co hrajeme, případně o co hrajeme a podle toho přistupujeme k tréninkům.

Kdo podle Vás postoupí do divize z krajského přeboru Vysočiny? Situace se tam nyní hodně zamotává.

Abych řekl pravdu ani to moc nesleduji takže nevím kdo to ani vede. Možná Humpolec, ten by si to podle mě asi zasloužil, už několik let hrají pořád nahoře.

Řekněte nám nějakou veselou historku z Vaší fotbalové kariéry.

Teď mě napadá nejčerstvější historka. V neděli jsem chytal za béčko, protože neměli gólmana :D. Poprvé v životě jsem chytal utkání a nedopadlo to moc dobře. Prohra 4:1 a jeden kluk mi dal hattrick. Takže během jednoho víkendu jsem si vyzkoušel, jaký to je hattrick dát a taky ho dostat.

Sledujete web fotbalunas.cz?

Ano teď nějakou chvíli už ho sleduji.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou