Rozhodčí po inzultaci předčasně ukončil zápas. Přivolaná policejní hlídka po něm chtěla dýchnout, sudí to odmítl

0

Utkání Pozdeň - Sokol Hrdlív, 4.kolo, Středočeský | Kladno | Okresní přebor bylo ukončeno jen chvíli před koncem. Tedy předčasně. Mohlo za to strčení do rozhodčího.

Sudí Volf neprožil vůbec jednoduchý duel. V 58. minutě poslal po faulu pod sprchy prvního domácího plejera. Pozdeň i oslabení dokonala obrat a vedla v závěru utkání 4:3. V 85. minutě ale poslal po druhé žluté kartě domácího Erbu a ten už své vyloučení nesl velmi těžce.  "Po udělení karty ke mně přistoupil a vrazil do mě nataženou dlaní do oblasti hrudníku nepřiměřenou silou a totéž opakoval po druhé. Po tomto incidentu jsem utkání pro inzultaci rozhodčího předčasně ukončil," uvedl sudí v zápisu.

 

Rozhodčí si také postěžoval na pořadatelskou službu domácího klubu. "Při inzultaci rozhodčího nebyl hlavní pořadatel k dispozici, na přivolání rozhodčího nereagoval. Při odchodu do šaten stál u lavičky domácích a znovu na přivolání nereagoval," sdělil sudí.

 

To ještě netušil, že jeho trable nekončí. Hlavní pořadatel totiž s přivolanou hlídkou Policie ČR přišel do kabiny rozhodčích a sudí byl dotázán, zda podstoupí s asistenty dechovou zkoušku na alkohol. Rozhodčí to odmítll.  "Neviděli jsme důvod, proč bychom měli podstupovat dechovou zkoušku, kdy máme řídícím orgánem stanoven postup, kdy a komu jsme povinni se podrobit dechové zkoušce. Po této komunikaci hlídka PČR opustila kabinu s tím, že nemají důvod od nás dechovou zkoušku vyžadovat," popisoval svůj pohled na věc hlavní sudí. Pak si ještě všiml, že si auta rozhodčích před odjezdem fotila jim neznámá osoba.

 

Domácí podali do zápisu protest. Nejprve se vyjádřili k pořadatelské službě. "Určený pořadatel v době, kterou zmiňuje hlavní rozhodčí, se snažil zabránit v pokračování incidentu mezi hráčem a rozhodčím. To se mu ve spolupráci s členy realizačního týmu domácích bezezbytku podařilo. Poté už nehrozilo žádnému z rozhodčích na hřišti nebezpečí, a proto ostatní členové pořadatelské služby nevstupovali na hřiště a zůstali na svých místech mezi diváky," sdělili domácí. "Po ukončení utkání proběhlo vše v klidu, včetně odjezdu trojice rozhodčích, kterou pořadatel doprovodil k jejich vozidlu," tvrdí domácí tábor. A co řekli k přítomnosti Policie ČR? "Po určité době se dostavila hlídka PČR, kterou zřejmě zavolal někdo z diváků a vyzvala pořadatelskou službu, aby je doprovodila do kabiny rozhodčích. Poté pořadatel místnost opustil. Po odchodu PČR rozhodčí informoval, že byl vyzván k dechové zkoušce, kterou odmítl."

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou