Rezerva Baníku začala přípravu na druhou ligu a zatím velmi úspěšně!

0

Rezervě Baníku se po 56 letech podařilo postoupit do druhé nejvyšší soutěže a s přípravou na ní rozhodně neotálí.

Na startu se sešel postupový kádr, k němuž se po návratu z hostování navíc připojili Petr Jaroň (Prostějov) a jeho bratr Marek (Kroměříž), Abdulkarim Muhammed Jamiu (Prostějov), Emmanuel Chidubem Ogbu (Frýdek-Místek) a Michael Gergela (Kroměříž). Rezervu Baníku také posílili dva nizozemští hráči, stoper Luuk Kluiters a záložník Sacha Komljenovic.

 

Kádr Baníku pro přípravu na druhou ligu:

Brankáři

Gergela, Struhař

Obránci

Krupička, Měkota, Říha, Samuel, Sirotek, Temel, Kluiters

Záložníci

Málek, Kilibarda, Elekana, Drozd, Ogbu, Komljenovic, Holaň, P. Jaroň, M. Jaroň

Útočníci

Kašpárek, Chvěja, Jamiu, Tauš

 

 

„Dneškem jsme rozjeli desetidenní blok do prvního přípravného utkání s Prostějovem. Rozjednáno je ještě nějaké doplnění kádru o několik hráčů a věřím, že někteří z nich už by se měli opravdu během nejbližších dnů připojit,“ řekl trenér Josef Dvorník, který vedl trénink i s novým asistentem Davidem Bernatíkem, na jaře působícím u áčka Sigmy jako spolupracovník Jiřího Saňáka.

Celý trenérský trojlístek Dvorník, Bernatík, Staš, kterému vypomáhá i trenér gólmanů Michal Daněk, po doplnění během přípravy pracovat přibližně s kádrem pětadvaceti hráčů. „Postupně to ale chceme trochu zúžit a jít více do kvality. Tím, že jsme postoupili a budeme hrát kvalitnější soutěž, chceme ve větší míře využívat hráče z áčka, kteří nebudou mít takové vytížení v lize. Druhá liga už je pro tyhle účely lepší než MSFL,“ upozornil Josef Dvorník.

 

 

První utkání odehrál Baník proti druholigovému Prostějovu. Přestože Baník do utkání nevstoupil vůbec dobře a rychle prohrával o dvě branky, tak Marek Jaroň ke konci poločasu snížil. Ve druhé půli se Baníku díky dobré produktivitě podařilo utkání obrátit na svou stranu po brankách Hapala s Temelem. Baník tudíž své úvodní utkání přípravy zvládl vyhrát.

 

Baník má za sebou také už přípravu v Polsku, kde odehrál dvě utkání „Tím, že jsme měli dlouhou sezonu, dlouho jsme hráli i trénovali, a měli jenom krátkou pauzu, v tom nevidím žádný problém,“ řekl Josef Dvorník.

Úvodní utkání v Polsku odehrál Baník proti druholigovému polskému týmu Zaglebie II. Hned ze startu se banikovci dokázali prosadit, když se trefila nová posila Sacha Komljenovic. Baník po zbytek zápasu řídil hru i tempo a po gólech Tauše, Drozda a Marka Jaroně utkání ovládl 4:0.

Ve druhém utkání na rezervu Baníku čekal další polský celek, tentokráte prvoligová Warta Poznaň. Vyrovnaný první poločas v závěru převrátil na stranu soupeře Zurawski a Baník tudíž musel v druhé půli dotahovat. Banikovci ale skvěle vstoupili do druhé půle a po chvíli srovnal skóre Dominik Holaň. O deset minut později mohli být banikovci ještě spokojenější, když se prosadil Petr Jaroň a otočil skóre na stranu Baníku. Utkání skončilo těsným výsledkem 2:1 a Baník je zatím v přípravě stoprocentní! Baník čeká ještě utkání ve Frenštátě proti druholigovému slovenskému celku Petržalce.

 

 

 

 

 

 

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou