Poslední finálový turnaj Poháru mládeže FAČR v Hlučíně patřil Spartě

0

Před závěrečným finálovým turnajem Poháru mládeže FAČR Planeo Cupu kategorie U11 mělo pět předchozích turnajů pět různých vítězů. V Hlučíně narušila zaběhnuté pořádky pražská Sparta, která jako jediná zvítězila v letošním ročníku prestižní domácí soutěže podruhé, když tým jedenáctiletých navázal na triumf kluků z nejstarší kategorie U13.       

Sparta během finálového turnaje ani jednou neprohrála a body ztratila jen po dvou remízách. V základní fázi hrála 5:5 se Žďárem nad Sázavou a ve Zlaté skupině, kde už se bojovalo o medailové pozice, si připsala nerozhodný výsledek 3:3 s Admirou Praha. Klíčovým duelem byla pro Spartu výhra nad Zbrojovkou Brno 3:0. Letenští ve Zlaté skupině dostali jen čtyři góly, tři v už zmiňovaném utkání s Admirou a pak jeden při vítězství 7:1 od Hradce Králové. Sparta nasbírala celkem 19 bodů a druhá Zbrojovka pak skončila o bod za ní druhá. Bronzová příčka patří 1. SC Znojmo. 

 

„Nejvíc si ceníme vítězství s Baníkem Ostrava, protože to byl jeden z nejvíc silových soupeřů na turnaji. Ale jsme smutní ze zápasu s Admirou, protože jsme jim za stavu 3:1 darovali dva góly a výsledek byl 3:3. U našich trenérů jsme moc spokojení s jejich radami, které se nám můžou hodit do budoucna,“ svěřili se svými dojmy kluci ze Sparty, kteří se přidali s prvenstvím pro svůj klub k týmu U13.   

 

Ve vítězném týmu nastupoval i syn bývalého hráče Bohemians, Liberce, Sparty i Slavie Karola Kisela Kai. Někdejší slovenský reprezentant, který se usadil v Česku a věnuje se práci hráčského agenta, počínání svého nástupce pečlivě monitoroval. „Je krásné sledovat kluky, nejenom jeho, ale celý tým. Náramně se pod trenéry Kracíkem, Dvořákem a Milnerem posouvají, když vyhráli dokonce i mini Euro, kde porazili Ajax nebo pak ve finále FC Porto. Takže musím říct, že za ten rok, co jsme byli naposledy na Planeo Cupu, tak se náramně zlepšili a je to samozřejmě radost. Jsou to pořád jen kluci, mají před sebou dlouhou jízdu, ale i tyto malé věci potěší,“ podělil se o své dojmy Karol Kisel.

 

Do Hlučína zavítal i bývalý reprezentant a hráč Baníku Ostrava Martin Lukeš, který vyhledává pro klub svého srdce talenty. „Byl jsem na finále v Kroměříži a bylo to paráda. Tak jsem očekával, že to bude stejné i tady, ale předčilo to má očekávání. Jsem tady jako skaut Baníku Ostrava.  I když tady ti kluci jsou malincí nebo ještě hodně mladí na to, aby se přetahovali do Baníku, tak je dobré vědět o těch nejlepších a je tady spousta hodně šikovných hráčů,“ nešetřil chválou Martin Lukeš, který se pyšní i zajímavou bilancí v národním týmu, za který nastoupil dvakrát a dal dva góly. 

 

Ve svém rodném Hlučíně nemohl chybět mezi fotbalovými osobnostmi Verner Lička. Bývalý kanonýr Baníku a pak trenér přidal i vzpomínku ze svých fotbalových začátků. „Bylo to na tomhle místě, přesně na tomto hřišti. Dokonce jsem se s mým tátou, když mi bylo asi 5 roků, zúčastňoval výstavby stadionu. Tenkrát byli jenom žáci, takže byly mezi hráči velké výškové rozdíly a moje první utkání bylo v 11 letech 25. října 1965 proti Hati, prohráli jsme 2:5 a naše branky dal můj bratranec Manfred Sikora a Míra Topinka. Mám to pořád v hlavě,“ vysypal z rukávu fakta ke svému prvnímu utkání v životě v místě posledního letošního finálového turnaje Planeo Cupu Verner Lička. 

 

PLANEO CUP 2024

KATEGORIE U11 – KONEČNÉ POŘADÍ

1 AC Sparta Praha 19

2 FC Zbrojovka Brno 18

3 1. SC Znojmo 12

4 FC Slovácko 11

5 FK Pardubice 9

6 FC Hradec Králové 5

7 1. FK Příbram 3

8 FK Admira Praha 2

 

Nejlepší hráč: Matyáš Matušovič – MFK Havířov 

Nejlepší střelec: Matteo Špinar – 1. FK Příbram

Nejlepší brankář: Alex Mlynář – FC Baník Ostrava

 

 

FINÁLOVÉ TURNAJE PLANEO CUPU 2024

U13 27.-28. 4. 2024 Kuřim vítěz AC Sparta Praha

U12 4. – 5. 5. 2024 Uničov vítěz FC Hradec Králové

U10 18. – 19. 5. 2024 Kroměříž vítěz Baník Ostrava

U9 25. – 26. 5. 2024 Lázně Bohdaneč FC Sparta Brno

U8 1. – 2. 6. 2024 Vysoké Mýto SK Sigma Olomouc

U11 8. – 9. 6. 2024 Hlučín AC Sparta Praha

 

 

 

 

 

 

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou