Modrá armáda z Mikulovic

0

Přestože mnozí experti pasovali SK-1.FC Mikulovice na leklou rybu sestupových vod, patří toto mužstvo k největším překvapením letošního ročníku okresu, ba přímo bych neváhal s označením Štika přeboru! Co za tím vězí? Kdo patří mezi největší opory týmu? Hodnocení doplňuje čerstvá fotogalerie těch největších mikulovických hvězd a hvězdiček.

V aktuální tabulce Okresního přeboru Pardubic po odehraných 16 kolech patří Mikulovicím krásné 6.místo s aktivní bilancí 7 výher - 4 remízy - 5 proher. Celkový zisk bodů prozatím činí 25, když "Mikulky" umí bodovat jak v domácím prostředí na svém útulném stadionu (3-2-2), tak se jim taktéž daří vozit plné bodové zisky i ze soupeřových hradů (4-1-3).

Každopádně mužstvo, které preferuje modré a oranžové barvy dresů, se nachází v horní polovině tabulky s bezpečným náskokem na sestupové pásmo, a to čekal málokdo!

Jaké jsou příčiny tohoto úspěchu?

 

Hlavním důvodem je bezesporu skvělý vstup do soutěže. V úvodních sedmi kolech se Mikulovickým podařilo pětkrát zvítězit a tím položit slušný základ současného bodového konta. Takže žádný strach a stres, že musíte bodovat, naopak od začátku měli bodovou vatu a mohli jen získávat.

V kádru tohoto úspěšného týmu lze najít několik výborných střelců, kterým se daří pravidelně skórovat. Mezi nejlepší patří Kuba Kříž (10 branek), Pepa Plesinger (7 branek) a Petr Nováček (5 branek).

Výkladní skříní SK je defenzíva a v ní se cení zejména stabilita výkonů obranné čtveřice: Václav Novotný - Lukáš Křivka - Jiří Vencl (kapitán) a Jakub Hyxa. O propracovanosti mikulovického catenaccia se na okrese všeobecně ví a ostatní týmy mají opravdový respekt ze situace, kdy se jejich soupeř ujme vedení a začne hrát svou oblíbenou taktiku tuhé obrany a rychlých brejků.

A pokud je řeč o taktické přípravě, velký díl úspěchu jde ke slávě trenéra Zdeňka Formánka. Ten dokáže dobře vyburcovat, motivovat i seřvat.

 

K samotnému kádru, který je obrazově představen ve fotogalerii, je třeba vyzdvihnout výborné výkony brankáře Filipa Červenky. Obranu diriguje kapitán Jiří Vencl, po lajně jezdí neúnavný a rychlý Petr Nováček. Tvořit hru má v popisu práce asi největší hvězda Mikulovic Jakub Kříž, toho času bohužel ve stavu zraněných. Nahradit ho bude muset třeba Petr Štěpán s Tomášem Karlíkem. Útočným akcím dává pravidelně konečnou gólovou tečku rychlík Josef Plesinger. V kádru se však začínají pozitivně rýsovat i další pracovití hráči.

 

SK-1.FC Mikulovice je už nyní možné označit za štiku letošního ročníku Okresního přeboru Pardubic!

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou