Bitva první Romy Mělník a druhých Střezivojic nedohrána. Domácí odmítli pokračovat a tvrdí: Mohlo to skončit ještě hůře

0

Boj prvního s druhým v mělnické IV. třídě mezi SK Roma Mělník a Střezivojicemi byl ukončen ještě před poločasem. Domácí opustili hřiště poté, co Střezivojice srovnaly stav na 2:2 po odpískané penaltě a sudí vyloučil dva jejich hráče.

 

"Po proměněné penaltě hostujícího mužstva, kterou jsem nařídil po udeření domácího brankaře rukou hostujícího hráče do oblasti hlavy, udeřil domácí hráč hlavou pomezního do oblasti hlavy," popisoval sudí Eder situaci, po které vzplanuly emoce. Podle rozhodčího to daný hráč doprovázel i nadávkami. Na to měl dle líčení sudího další z domácích hráčů, tentokrát ale ze střídačky, na hlavního rozhodčího sprostě řvát a dokonce mu s napřáhnutou pěstí měl i vyhrožovat. Sudí v zápise rovněž popsal, jak ho urážela celá lavička náhradníků a stejně tak i hlavní pořadatel. Ve 43. minutě tak rozhodčí přistoupil k ukončení utkání. "Vedoucí domácích na dotaz, jestli budou pokračovat v utkání, odpověděl, že jedou domu," shrnul sudí situaci.

 

Domácí zástupce s podáním ze strany rozhodčího nesouhlasí a SK Roma tak podal oficiální protest. Domácí uvedli, že zápis sudího neodpovídá skutečnosti. "Hlavní a jeho asistent nám již od začátku utkání dali najevo, že zápas nebudeme hrát proti soupeři, ale proti rozhodčím. Již od začátku zápasu byly neúměrně posuzovány "fauly" v náš neprospěch," stojí v protestu. Domácí poukázali třeba na situaci, kdy brankář Malinský měl v 16. minutě dostat žlutou kartu za údajné urážení vlastního spoluhráče. Rozhodčí měl také rozhodnout o neuznání domácí branky pro údajný aut předcházející gólovému centru, ačkoliv jeho druhý asistent nesignalizoval, že by míč opustil hrací plochu. SK Roma Mělník přitom poukazoval na to, že hlavní sudí řídil utkání jen v kruhu na půlce hřiště. "Neustále arogantně řve a rozdává karty za to, že se baví hráči mezi sebou," postěžoval si zástupce domácích směrem k rozhodčímu.

 

Domácí brankář si poté postěžoval na posouzení svého zákroku, po kterém rozhodčí odpískal pokutový kop. "Vyskočil jsem a letící míč jsem vyboxoval mimo vápno. Upozorňuji, že moje ruka byla minimálně 40 centimetrů nad hráči, kteří sváděli souboj ve vápně. I hráči soupeře se smáli na účet hlavního rozhodčího, jelikož jak s námi jednal, bylo opravdu úsměvné," tvrdil gólman. "Po penaltě, jejíž nařízení jsme po chvíli přijali, se naši hráči bavili mezi sebou a vyčítali si, kdo měl mít hráče. Rozhodčí k nim přiběhl a začal na ně řvát a opět ihned rozdal žluté karty." A tyto události nakonec vyústily až v konec utkání. Domácí se ohradili proti tomu, že by napomínaný hráč měl naznačit úder proti sudímu, stejně jako že by další hráč měl udeřit rozhodčího hlavičkou.

 

"Rozhodčímu jsme sdělili, že zápas chceme radši ukončit a dohrát někdy jindy a s jinými rozhodčími. Protože upřímně mohu říct, že by mohlo kvůli hlavnímu a jeho rozhodnutím dojít ještě k horšímu scénáři. Hráči soupeře byli v pohodě i s naším jednáním, protože s těmito rozhodčími mají stejné zkušenosti. Chtěli jsme zápas dohrát, jen tak bez rozhodčích, protože se na nás přišlo podívat spoustu lidí, ale nakonec jsme uvážili, že by to nemělo cenu," uzavřel zástupce domácí Romy Mělník. Sto padesát diváků tak vidělo jen 39 minut hry.

 

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou