Slovní přestřelka klubu a rozhodčího. Vše kvůli vyloučení Radka Šírla a následnému odchodu týmu ze hřiště

0

Ve III. třídě Prahy-západ se měl utkat Třebotov s Nučicemi. Jenomže klání obou celků nabídlo jen 26 odehraných minut. Pak rozhodčí poslal ze hřiště bývalého reprezentanta Radka Šírla, hájícího nučické barvy. Jeho spoluhráči se s tím nesmířili.

Rozhodčí Chval tvrdí, že spory začaly již před začátkem utkání, kdy měl na rozdíl od mínění Nučických posoudit podmáčené hřiště jako způsobilé ke hře: "Hráči hostí přijeli s tím, že hrát nechtějí. Při příjezdu mi hostující hráči říkali, kteří ani třicet minut před utkáním nebyli ani převlečeni a stáli s taškami před kabinou, že to hřiště je mokré, jsou tam louže a že hrát nechtějí. Bylo malé množství vody na pomezní čáře a asi tři loužičky na hrací ploše. Posoudil jsem plochu jako způsobilou ke hře."

 

Už s tímto tvrzením se ale hosté neztotožňují. "Zažádali jsme hlavního rozhodčího o kontrolu, z našeho pohledu byla hrací plocha více jak z jedné třetiny pod vodou. Po jeho kontrole a sdělení, že hřiště je ke hraní způsobilé, jsme jeho rozhodnutí respektovali. Zcela nás šokuje info o tom, že jsme nechtěli hrát, nikdo z našeho mužstva v tomto směru neprotestoval," ozval se za Nučice v podaném protestu předseda klubu.

 

Ve 26. minutě už ale přišla situace, po které byl zápas ukončen. Rozhodčí totiž v krétkém sledu udělil druhou žlutou kartu bývalému reprezentantovi Radku Šírlovi, který si za Nučice chodí ve 42 letech kopnout. "Bylo to za kritiku rozhodčího v přerušené hře s hanlivým výrazem Běž do p*dele demente. Odmítal opustit hrací plochu. Po soustavném upozorňování hráče na to, aby okamžitě opustil hrací plochu, se asi po pěti minutách, kdy se potřeboval vypovídat, dal na odchod. Poté další nučický hráč zařval, že na to se*e, sundal si dres a odešel z hrací plochy, za ním odešli další hráči a odmítli pokračovat v utkání," popsal sudí událost, jak ji viděl on. S tímto popisem ale hosté vůbec nesouhlasí: "Toto je zcela lživé tvrzení ze strany hlavního rozhodčího, dle výroku našeho hráče a hráčů, kteří byli přítomni se náš hráč žádného takového vyjádření nedopustil. Navíc z hrací plochy odešel spořádaně, což viděli i všichni přítomní diváci a hráči. Jako reakce na toto neoprávněné vyloučení bylo, že náš další hráč reagoval na výrok hlavního rozhodčího, že za těchto podmínek nechce v zápase dál pokračovat a sundal si dres. Naopak v tomto případě mohl hlavní rozhodčí reagovat udělením žlutou kartu, ale neudělal to," ozvali se Nučičtí.

 

"Za dobu osmi let, co vykonávám funkci rozhodčího, jsem nezažil toto, co předvedli hráči hostí. Jejich chování, disciplína a arogance - něco strašného," hodnotil sudí zápasu.

 

To Nučice měly také jasno, kdo byl na hřišti arogantní, proti rozhodčímu podali protest. Hosté si stěžovali na udělené žluté karty i odpískaný ofsajd. Vedení zápasu označili jako tendenční. "Rozhodli jsme se zápas nedohrát a odejít na protest proti výkonu hlavního rozhodčího z hrací plochy. Jsme si vědomi, že toto naše rozhodnutí bylo spontánní a bude mít vliv na rozhodnutí DK a STK, nicméně z našeho pohledu v tomto zápase za stávajícího tendenčního vedení hlavního rozhodčího nešlo dále pokračovat. Po předčasném ukončení utkání hlavním rozhodčím za námi přišli hráči soupeře a podali nám ruku s tím, že je to mrzí. Žádný problém z naší strany s diváky a hráči soupeře nebyl. Prostě šok, jak vypadal styl pískání, arogantní chování a hlavně jednání hlavního rozhodčího s našimi důležitými hráči. To, co je uvedeno v zápisu jako komentář rozhodčího, považujeme za velice nekorektní, vymyšlené a zcela neodpovídající realitě. Věřím, že nepatříme k "problematickým" mužstvům v soutěži a uvítali bychom, kdybychom mohli svá tvrzení obhájit před DK a STK a věříme ve férové posouzení. Máme za to, že předvedený styl řízení utkání hlavním rozhodčím je s novým vedením za námi a pokud se vyskytne takovýto mimořádný případ, neměl by se tolerovat, proto podáváme oficiální protest a takové jednání si náš sportovní klub nechce nechat líbit," uvedl předseda klubu a vedoucí týmu Nučic v protestu.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou