ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA TOMÁŠEM RŮŽIČKOU: "Je to překvapující, dal jsem gól asi po pěti letech a hned jsem hráček kola."

0

Hráč Lysé nad Labem získal, díky svému výkonu ve víkendovém zápase, ocenění hráč kola. Sám připomněl, že toto ocenění nečekal. "Snad když dám příště zase gól, tak se mi povede toto ocenění získat znovu." 

Jste již druhý hráč Lysé, kterému se toto ocenění podařilo vyhrát a navíc dva týdny po sobě.

Doufám, že když se nám daří takhle na individuální úrovni, že se to přenese i na hřiště a budeme dál vyhrávat.

Myslíte, že jste vyhrál právě z toho důvodu, že jste vstřelil po dlouhé době branku?

Částečně asi ano. Ti lidé, kteří na tom zápase byli a ti co volili, tak ten gól hodnotili třeba jako jeden z těch hezčích. Takže třeba to mohli mohli vidět právě tak, zároveň možná pomohl třeba i fakt, že ten gól byl vítězný. 

Když přejdeme k vám, jaká je vaše pozice v týmu?

My jsme poměrně mladý tým. A ja paradoxně v 25 letech patřím k těm starším a ta moje úloha tedy je ty mladší v zápase strhávat k těm lepším výsledkům.

Jak vy jste se dostal do Lysé?

Já jsem odchovancem Milovic. Od nějákého dorosteneckého věku jsem už hrál za A tým v Milovicích, kdy se už Milovice pohybovaly v B třídě. V Lysé jsem už třetí semestr takže vlastně rok a půl.

Říkáte třetí semestr, čili ještě studujete?

Teď jsem dostudoval ekonomku v Pardubicích. Naštěstí úspěšně. 

Jak byste hodnotil váš tým z toho širšího pohledu?

To, co je naše výhoda je zároveň i naše nevýhoda. Jsme mladý tým a troufnu si říct, že i už poměrně zkušený. Je dobré když kluci mají svůj den a věří si, to je pak vidět, že se nám daří, nicméně potom je problém s disciplinovaností, a také je problém s dodržováním nějákých taktických pokynů.

Když byste vy sám měl někoho z týmu jmenovat a případně nominovat, kdo by to vedle vás byl?

Určitě náš gólman Honza Muller. Mezi dalšími Ondru Poborského a Lukáše Nováka a ti zrovna patří mezi ty starší a mají poměrně konstantní výkonnost.

Kde vidíte konkurenceschopný strop vašeho týmu?

Určitě máme na to poprat se o vyšší příčky v B třídě. V horizontu 2 až 3 let až budeme zase zkušenější a starší tak si myslím klidně, že i tu A třídu, čili bych se přiklonil k tomu, co říkal Josef Pavliš minulý týden. 

Poslední otázka by směřovala na český fotbal obecně. Co říkáte na kvalitu českých hráčů?

Máme určitě šikovné mladé kluky, i když jich asi není tolik jako před několika lety. Nicméně další plus vidím i v úspěšných angažmá našich trenérů, kteří o sobě dávají vědět na světové úrovni.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou