Nejlepší střelec soutěže odchází do divizních Benátek! Jak se s tím Dolní Bousov vypořádává?

0

Dolní Bousov, tým z Mladoboleslavska, jenž hraje středočeskou 1.A třídu sk. B bude hlavním předmětem tohoto článku. Právě sekretář tohoto klubu, Miroslav Boček nám odpověděl na několik otázek před vstupem do jarní části ročníku.

Jak probíhala zimní příprava ve vašem klubu? Proběhlo nějaké soustředění? Splnilo svá očekávání?

Zimní příprava začala 10. 1. 2023 v domácích podmínkách. Několik tréninků proběhlo na umělce na FK Mladá Boleslav. Během zimní přípravy sehrálo několik přípravných zápasů většinou se soupeři z vyšších soutěží. Zimní přípravu ovlivňovalo počasí, pokud nešlo využít tréninkových ploch v areálu hřiště, tréninky byly nahrazeny posilovnou. Celkově se zimní příprava povedla a splnila účel.

Proběhly v klubu nějaké zásadní změny?

Pro další období si klub zvolil nové vedení na volební valné hromadě, která se konala 11. 2. 2023. Staronovým předsedou byl zvolen František Ječný. Obměnili se pouze někteří členové výkonného výboru. V realizačním týmu se nic nezměnilo. Trenérem zůstává Luděk Holub.

Proběhly nějaké změny v kádru mužstva?

Největší změnou je přestup nejlepšího střelce mužstva a podzimní části soutěže Michala Pažouta do divizních Benátek nad Jizerou. Klub mu děkuje za odvedené služby a přeje mu hodně štěstí ve vyšší soutěži. Během zimní přípravy trenér mužstva zkoušel několik hráčů v rámci přípravných utkání. Omožných příchodech se stále ještě jedná a budou dotažena těsně před začátkem soutěže nebo do konce přestupního období.

Po velmi úspěšném vstupu do sezóny přišlo ke konci podzimu pár porážek, které vás dělí od vedoucího Posázavanu. Je jarním cíle se právě na tento tým dotáhnout?

Jsme si vědomi, že jsme zbytečně poztráceli několik bodů, ale i tak s průběhem podzimní části sezóny jsme velice spokojeni. Cílem jarní části soutěže je se pokusit ztrátu na Posázavan vymazat a poprat se o postup, i když nám odešlo 19 branek Michala Pažouta.

Jste týmem s nejvíce vstřelenými brankami a zároveň Váš nejlepší střelec, Pažout má po podzim na kontě 19 branek, ale také poměrně hodně branek dostáváte. Bylo předmětem zimní přípravy zapracování na defenzivní stránce hry?

Ano máte pravdu, máme mužstvo ofenzivně laděné. Fotbal se hraje na góly a pro diváky, kdo dá vícebranek, ten vyhrává. I když jsme obdrželi několik zbytečných branek, od útočného stylu ustupovat nebudeme. Michala Pažouta se pokusíme nahradit jinak a věříme, že se mužstvo semkne a branky budou dávat jiní.

Dolní Bousov mimo jiné odehrál i 5 přátelských utkání, kde po 2 brankách Keszega a po brance Horáka přehrál tým z Mladoboleslavska FC Vrchlabí v poměru 3:2.

Po Vrchlabí následoval tým ze stejné soutěže, a to Slavoj Stará Boleslav, která padla s Dolním Bousovem 1:4. Za hosty se zde prosadili oba po dvou brankách Boško a Bělík.

Prvním nevýherním zápasem zimní přípravy byl zápas na půdě Sedmihorek, kde branky Honce a Keszega stačily pouze na remízu 2:2.

Na vítěznou vlnu se Dolní Bousov měl šanci vrátit proti Sadské, a také se tak stalo. Dolnobousovský SK svého soupeře rozebral 8 brankami, o které se postarali  Merva, Honc, Bělík, 2x Klíma, Boško, Hrušovský a Skála.

Posledním zápasem zimní přípravy bylo utkání s mužstvem Jičína, kde Dolní Bousov padl ve skóre 2:4.

Právě tuto sobotu, 11.3. přivítá mužstvo Luďka Holuba poděbradský Slovan v utkání 17. kola středočeské 1.A třídy.

 

 

 

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou