Česko udrží v národním koeficientu důležitou 15. příčku

0

Dnešní zápasy Evropské a Evropské konferenční ligy možná nebyly na první pohled pro fanouška českých týmu tolik atraktivní. Neviděli jsme sice žádného českého zástupce, mohli jsme ale držet palce týmům, které by Česku pomohly udržet 15. místo v národním koeficientu. A to se povedlo!

Země, které mohly 15. příčku Česka ohrozit bylo Norsko, Dánsko a Ukrajina. Česká republika se před druhými zápasy šestnáctifinále nacházela na 14. místě. Jedna země tak mohla Česko předskočit.

 

Sledovanými zápasy tedy byly:

Dnipro-1 - AEK Larnaka

Midtjylland - Sporting

Rennes - Šachtar Doněck

Lech Poznaň - Bodo/Glimt

 

Nejnapjatější situace byla u Norska a Ukrajiny. Šachtar ani Dnipro-1 totiž nesměly uhrát ani remízu. To "porušilo" už Dnipro, takže bylo jasné, že se Ukrajina dostane přes Česko a půjde na 14. místo. Norský tým Bodo/Glimt rovněž nesměl vyhrát ani remizovat. Polský Lech Bodo porazil 1:0 a když z evropských pohárů vypadl také Midtjylland, který by 15. pozici Česka ohrozil eventuálně až v dalších kolech play-off, bude se příští sezónu ve Fortuna lize hrát o 5 míst do předkol evropských pohárů.

 

V této sezóně se hraje pouze o 4 místa, stejně jako tomu bylo minulou sezónu, když se do předkol dostala Plzeň, Slavia, Sparta a Slovácko.

 

Česko udrželo před Norskem 15. místo o 0,050 bodů. Žádná jiná země už reálnou šanci na předskočení České republiky nemá.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou