Reprezentaci přibyly dva přípravné zápasy. Na koho narazí?

0

Většinu programu České fotbalové reprezentace vyplní zápasy kvalifikace na EURO 2024 konané v sousedním Německu. V programu ale byly dva termíny určené pro přípravná utkání. Dnes byly představeny dva soupeři - Černá Hora a Maďarsko. Oba zápasy se odehrají na území soupeře.

První z těchto dvou zápasů odehraje Česká reprezentace s Černou Horou. 20. června se tyto dva týmy, které se naposledy utkaly v kvalifikaci o EURO 2020, střetnou v hlavním městě Černé Hory, Podgorici. Mezi největší hvězdy Černé Hory můžeme řadit zkušeného útočníka Stefana Jovetiče, stopera Atletica Madrid Stefana Saviće nebo obránce římského Lazia Adama Marušiće.

 

Deset dní před začátkem letních prázdnin tedy odehraje reprezentace zápas v Černé Hoře, deset dní po nich se pak představí v Maďarsku v Puskás Aréně, ve které před rokem a půl postoupily přes Nizozemsko do čvrtfinále evropského šampionátu, ve kterém následně nestačila na Dánsko. Česká reprezentace se tedy utká na stadionu pro 67 215 s Maďarskem 10. září 2023. S reprezentací Maďarska, ve které září např. spoluhráči z bundesligového Lipska Dominik Szoboszlai a Willi Orbán nebo talentovaný krajní obránce nizozemského Alkmaaru Milos Kerkez, se Česko utká po 10 letech, když přípravný zápas ze srpna 2013 skončil remízou 1:1.

 

Reprezentačnímu výběru začne kvalfikace na konci března, kdy se 24. utká s Polskem. O 3 dny později pak odehrají zápas s Moldavskem v Kišiněvě. Termíny dalších kvalifikačních zápasů sice známy jsou, přesná místa konání se ale dozvíme později.

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou