Další slávistický Nigerijec míří za kopečky, Usor jde do Rakouska

0

Yira Sor, Peter Olayinka a teď i Moses Usor. Slavia sice v přestupovém období přivedla Igoha Ogba, nigerijská skupina se ale Slavii rozpadá. 20letý křídelník míří na hostování s opcí do týmu, který Slavia vyřadila v osmifinalé Konferenční ligy - LASK Linec.

Moses Usor přestoupil do Slavie v dubnu minulého roku z nigerijského týmu 36 Lion FC. V rezervním týmu podával kvalitní výkony, letní připravu strávil s A týmem. Tam se blýskl několika povedenými góly a bylo jasné, že sezónu začne ve Fortuna lize. V 15 zápasech zaznamenal 3 góly.

 

„Moses je určitě zajímavý hráč, který se bude ještě vyvíjet. Sezonu dobře začal, ale konec podzimu už mu tolik nevyšel. Příčin byla spousta. V létě neměl volno, přeskočil z béčka do áčka, srovnával se s tím. Ve fotbale je všechno proměnlivé, nám se momentálně hrozně líbí Matěj Jurásek, který naznačil potenciál. Pokud se Matějovi vše sejde a bude zdravý, může mít dobré jaro. Typologicky jsou si s Mosesem a třeba i Ewertonem podobní, jeden druhému pak bere minutáž. Křídel máme nyní dost. Navíc musíme myslet i na pravidlo, že v české lize může nastoupit do utkání omezený počet cizinců mimo Evropskou unii,“ komentoval a vysvětlil okolnosti přestupu pro klubový web hlavní kouč Jindřich Trpišovský.

 

Usor bude v Linci hostovat rok. Po roce může aktuálně třetí tým rakouské Bundesligy podepsat Usora natrvalo.

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou