Zlín posiluje útok - a to hned dvojnásobně!

0

Zlínu to v této sezóně přiliš nelepí. Po podzimu je patnáctý a v útoku se trápí. 16 zápasů a 15 gólů není moc chvályhodná statistika. I proto s tím chce něco dělat nový trenér Pavel Vrba. V rychlém sledu ševci představili dvě věže do útoku - Libora Kozáka a Filipa Balaje.

Pavel Vrba měl už v Plzni dva vytáhlé útočníky. Tehdy měl na výběr mezi Tomášem Chorým a Jeanem-Davidem Beaugelem. V dalším angažmá na Spartě využíval služeb Tomáše Čvančary, v Baníku pak Ladislava Almásiho. Z nastaveného trendu nemá v plánu ustupovat ani ve Zlíně.

 

Libor Kozák přestoupil ještě jako teenager do italského Lazia. V zahraničí působil přes 10 let, když na začátku roku 2019 přestoupil do Slovanu Liberec. Tam ale vydržel jen půl roku, když si ho vybrala Sparta. Po dvouročním angažmá v hlavním městě si na rok odskočil do maďarské Puskás Akademia. Poslední půl rok pak strávil v Uherském Hradišti.

„O Libora jsme stáli už před několika lety, v té době to nedopadlo, ale jsem rád, že nyní už to vyšlo. Je to hráč se zkušenostmi, který si prošl velkými kluby, což v naší situaci potřebujeme. Výhodou je i to, že se znají s trenérem Vrbou z působění ve Spartě,“ řekl pro klubový web viceprezident ševců Zdeněk Grygera. 

 

Filip Balaj je možná pro běžného českého fanouška velká neznámá. 25letý slovenský útočník, a bývalý mládežnický reprezentant, je odchovanec Nitry. Ve 20 letech přestoupil do MŠK Žilina. Před sezónou 20/21 přestoupil do Zlatých Moravcí, kde střelecky prozřel a ve 28 zápasech nasázel 16 branek. To nenechala bez povšimnutí polská Cracovia, která Balaje koupila. V Polsku už mu ale pšenka tolik nekvetla. V 16 ligových zápasech vstřelil pouze 1 gól. Teď jde pomoct trápícímu se Zlínu.

„Filip má velký potenciál, který se mu dařilo naplňovat zejména na Slovensku, díky čemuž se také dostal do polského Krakova a my věříme, že na toto opět naváže i zde,“ řekl pro klubový web generální manažer Zlína Zdeněk Grygera.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou