Osmadvacátý ročník Lhota cupu ovládli Toporové

0

Podzimní části jednotlivých soutěží jsou již u konce. Ovšem všichni, kterým fotbalové hřiště chybělo měli možnost se zúčastnt již 28. ročníku Lhota cupu. Tento turnaj pořádá TJ Sokol Kostelecká Lhota. 

Turnaje se, jak tomu bylo zvykem u většiny ročníků zúčastnilo 16 týmů. Ty následně byly rozděleny do čtyř skupin po čtyrech týmech.

 

Skupinová fáze

Skupinu A s přehledem ovládl tým Vesnických mazáků se skórem 17:0 a pasoval se tak do role favorita. Druhým postupujícím týmem se stali Hospodští mazlíci.

Skupina B byla o něco vyrovnanější a jako vítěz z ní vyšel domácí tým TRN Kostelecká Lhota, druhé místo obsadil tradiční účastník Čoginovy děti. 

Skupina C nabídla derby mezi Mydliovci a týmem Čege Mege. Oba týmy byly složeny zejména z hráčů, kteří působili nebo nyní působí v týmu FC Spartak Rychnov nad Kněžnou. Oba týmy postoupili do vyřazovací fáze a vzájemný zápas zvládlo lépe Mydli Ovci které vyhrálo 2:0 a skupinu ovládlo se skórem 13:0.

Ze skupiny D postoupil pozdější vítěz turnaje Toporové a Mladé pušky.

 

Čtvrtfinále

Ve čtvrtfinále byly k vidění dva vyrovnané zápasy, které dospěly až do penalt. Vesnický mazáci se s Čoginovými dětmi rozešli bez branek a postoupili na penalty v poměru 3:2. Zápas mezi TRNEM Kostecká Lhota a Hospodskými mazlíky skončil po řádné hrací době 2:2 a v penaltách vychytal domácímu týmu postup do finále Tomáš Žítek.

Zbylé dva čtvrtfinálové zápasy měly jasného vítězi. Mydliovci rozstříleli Mladé Pušky 7:1 a Toporové Čege Mege 5:0.

 

Semifinále

V prvním semifinále se setkali Toporové a Vesnický mazáci, jednalo se o reprízu loňského finále. Topory poslal do vedení nejlepší hráč turnaje Daniel Finěk, ale mazáci našli odpověď. Marek Kadrmas vyrovnal a šlo se na penalty. V nich byli Toporové stoprocentní a Jaroslav Šeba mazákům jednu chytil.

Druhé semifinále skončilo také 1:1 a penaltovým rozstřelem. V penaltovém rozstřelu opět čaroval brankář TRNU Tomáš Žítek a poslal svůj tým do finále.

 

Zápas o 3. místo

V boji o bronz zvítězili Vesničtí mazáci nad Mydliovci 3:0.

 

Finále

Toporové ve finále potvrdili roli favorita a po brankách Radka Tichého, Michaela Ptáčka a Rudolfa Prchlíka zvítězili 3:0 a obhájili tak loňské vítězství

 

Nejlepším gólmanem turnaje byl zvolen zcela zaslouženě Tomáš Žítek. Nelepším hráčem se stal Daniel Finěk z vítězného týmu Toporů. Cenu za nejlepšího střelce obdržel Adam Novotný, který se na turnaji trefil sedmkrát.

 

Zdroj: Daniel Faltys


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou