Hradecké derby je tady!

0

Ne, opravdu tady nebudu psát o východočeském derby mezi FC Hradcem Králové a FK Pardubicemi, které se jen tak mimochodem hraje v Mladé Boleslavi. Za zajímavým zápasem můžete dorazit do Malšovic! Zde se v rámci posledního kola podzimní části I.B třídy skupiny B utkají dva velcí rivalové domácí TJ Sokol Malšovice a TJ Sokol Malšova Lhota, kteří se spolu naposled utkali před více, než dvaceti lety! Dle postavení v tabulce by se mělo jednat o jednoznačný výsledek, bude tomu tak?

Pamatujete si na sezóny kdy Slavia Praha byla na spodku tabulky a Sparta naopak na špici. I v té době bylo derby specifickým zápasem. Neboť v tomto zápase postavení v tabulce nehraje roli. Stejně tak tomu bude i v sobotním hradeckém derby.

 

Malšova Lhota, která je nováčkem soutěže prohrála pouze dvakrát a jako jediný tým soutěže dokázal porazit suverenního lídra FC Slavii Hradec Králové B. Za dvanáct kol tým Ondřeje Němce nastřílel soupeřům 43 branek a to z něj dělá druhý nejlepší tým, co se vstřelených gólů týče. Velký podíl na tom má útočník Vítek Vejr, který si připsal 19 přesných zásahů. Zejména na spolupráci bratrů Koblížků a Vítka Vejra je radost pohledět. Nesmíme opomenout ani defenzivu týmu, která podává také velmi stabilní výkony.

 

Malšovicím podzimní část sezóny vůbec nevyšla. Není to o tom, že by se prezentovali špatnou hrou i trenéři a vedoucí týmů jejich soupeřů uznávali, že v některých zápasech byli lepším týmem. Příkladem mohou být tyto ohlasy ze zápasů.

 

Ohlas trenéra Javornice Tomáše Krunčíka k zápasu 8. kola

Tolik vyložených a zahozených šancí, co dnes bylo k vidění, to se nevidí ani v přáteláku. Hosté tak naštěstí pro nás potvrdili obrovskou střeleckou smůlu a perfektně nám rozchytali Standu Hynka. První poločas jsme byli strašní, přesto se nám povedlo skóre otočit na 2:1, ten druhý už byl z naší strany rozhodně lepší. Dosáhli jsme tak pro nás důležitého vítězství, ale cesta k němu hodně složitá. A nervová soustava našich fans si dnes užila..

 

Ohlas trenéra Zdelova Miloše Zemana k zápasu 12. kola

Dnes nevyhrál lepší tým, ale šťastnější. Vše mohlo být asi jinak,ale hosté zahodili spoustu vyložených šancí a tím se tak sami připravili o body. My jsme naopak využili asi všechny naše šance a zaslouženě tak slavili čtvrtou výhru v řadě.

 

I toto jsou indicie, které napovídají že tento zápas může přinést velmi zajímavou podívanou. Co víc, vzdálenost mezi oběma sportovními areály je 1,5 km. Lze tedy očekávat, že na zápas dorazí spoustu diváků a atmosféra bude stát za to!

 

Většina hráčů obou týmů se navzájem zná. Dokonce dojde k dvěma bratrským soubojům. Za Malšovice nastupuje Leoš Kocman a Filip Havlena. Za Malšovu Lhotu Adam Kocman a Jan Havlena. O rivalitu a nasazení tedy nebude nouze. Takže pokud nemáte na sobotu plány, tak ve 14:30 doražte do Malšovic!

 

V galerii naleznete fotografie ze zápasů obou týmů.

 

 

 

 

 

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou