Těžký život rozhodčího. Na jednoho se urazil jeho asistent a odešel ze hřiště, jiný pomezní zase použil praporek jako bodnou zbraň

0

Vzhledem k nedostatku rozhodčích řídí nejnižší soutěže vždy jen jeden delegovaný sudí a z pozice pomezních mu mají pomáhat laici, obvykle dodávaní jednotlivými týmy. To s sebou samozřejmě nese jisté riziko jak z hlediska posuzování sporných situací, tak z hlediska přístupu pomezních ke své roli. Uplynulý víkend budiž tomu důkazem.

Ve IV. třídě okresu Mělník Ledčice hostily Sokol Dřínov. Na lajně měl zápas odmávat asistent Feri. Jenomže ho v 88. minutě vytočilo rozhodnutí hlavního sudího tak, že svěřený praporek zahodil, směrem k rozhodčímu vyslal nadávku a pakoval se ze hřiště. Poslední vteřiny tak odmával jeden ze střídajících hráčů. Pomezní pak ještě vyčinil sudímu Knoflíčkovi i po zápase v kabině rozhodčích.

 

To zápas Trhové Kamenice s Prachovicemi (III. třída Chrudim) už se nedohrál.  "V 87. minutě jeden z domácích diváků napadl pomezního rozhodčího  ranou do hlavy a pomezní ho bodnul praporkem do břicha. Následovala potyčka všech hráčů a několika diváků," popsal sudí v zápise divoké okolnosti, které vedly k předčasnému ukončení zápasu. "Zápas se nedohrál z důvodu inzultace asistenta rozhodčího. Celé situaci předcházelo vzájemné slovní napadání z obou stran. Domácí chtěli zápas dohrát, hosté ne. Na hřišti nebyl označený hlavní pořadatel a situaci neřešil. Celý konflikt odstartoval napadením jeden z diváků," přiblížil rozhodčí.

 

A nedohrál se ani zápas mezi Novými Hrady a Sokolem Lipí (III. třída České Budějovice). Za stavu 3:1 pro domácí došlo k vyloučení hráče Lipí, který to ale viděl jinak a rozhodčímu Buřičovi to také za použití nevybíravých slov sdělil. Podle sudího do něj měl hráč i strčit. Při odchodu do kabiny se navíc do hráče Kašeho pustili domácí diváci. "Poté se strhla mela hostujících hráčů a domácích diváků. Hráči hostí se na protest rozhodli v zápase nepokračovat," uvedl zkušený sudí. 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou