Napálil míč do kočárku u hřiště, divák hráče obratem napadl. A tím utkání předčasně skončilo

0

Za stavu 3:1 pro domácí bylo ve 44. minutě ukončeno utkání strakonického okresního přeboru mezi Číčenicemi a Balvany Strakonice. Stalo se tak poté, co jeden z hostujících hráčů trefil míčem kočárek stojící u hřiště.

Sudí Ficko předmětný moment popsal v zápise o utkání: "Ve 44. minutě došlo k inzultaci hráče hostů Vernera divákem. A to poté, co hráč odkopl míč, který byl již mimo hru, směrem do diváků a zasáhl dětský kočárek. Následně došlo k úderu do obličejové části divákem. Následná potyčka byla vyřešena pořadatelskou službou. Hráči hostujícího družstva opustili po třenici hřiště a zápas odmítli dohrát." Sudí také uvedl, že ve vypjaté atmosféře neudělil fotbalistovi hostů trest.

 

Domácí přidali svůj protest. Dle nich hostující fotbalista úmyslně nakopl míč, který byl již v zámezí mezi diváky a zasáhl kočárek. "Vůbec neměl snahu se omluvit a po nakopnutí míče se ihned otočil a vracel se na hrací plochu. Na to reagoval fanoušek slovy "Jsi normální?". Hráč Verner opustil znovu hrací plochu a zamířil zpět k panu Fodorovi, který mu dal políček. Na to mužstvo soupeře zareagovalo tím, že opustilo hrací plochu a poté rozhodčí ukončil zápas. Po celou dobu incidentu fanoušek neopustil prostor vyhrazený pro diváky a nevstoupil na hrací plochu.

 

A co na to zástupce Balvanů? "Ve 41. minutě došlo k napadení našeho hráče Michaela Vernera divákem úderem do obličeje. Po této situace jsme se dohodli s rozhodčím na ukončení zápasu ze strachu o zdraví hráčů a další možné inzultace. Verner odkopl během hry míč do zámezí, bohužel tak nešťastně, že trefil kočárek, který stál u hřiště. Hráč se šel okamžitě omluvit, že to bylo nechtěné a v rámci hry, na to jeden z místních diváků vystartoval po našem hráči a silným úderem jej zasáhl přímo do obličeje. Po tomto incidentu náš tým po domluvě s rozhodčím ukončil zápas."

 

Utkání bylo vypjaté už v předchozím průběhů a pomezní rozhodčí - laik nominovaný hostujícím celkem dokonce v 15. minutě odmítl pokračovat ve funkci asistenta. Dle hostů ze strachu z důvodu neustálého vulgárního nadávání a urážek z řad místních fanoušků. "Po našem opakovaném nátlaku na zakročení pořadatelskou službou nám bylo oznámeno, že nikoho nemají a nic se s tímto problémem neřešilo," uvedli hosté.

 

K tomu se zase vyjádřli Číčeničtí. "Pan Čečka mával na polovině domácích a "vulgární fanoušci" byli na druhé polovině hřiště, od půlící čáry, takže ho fyzicky vůbec neohrožovali, pořadatelská služba proto neviděla důvod k tomu, aby mu dělala ochranku, jak požadovali hosté."


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou